Brandpreventieweken

Brandweer zoekt speurneuzen

  • Nederland
  • 10 september 2019

Traditiegetrouw staat de maand oktober in het teken van de Brandpreventieweken. Dit jaar richten we ons met deze publiekscampagne op kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, met het thema ‘Brandweer zoekt speurneuzen!’.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de campagne die op 26 september in de Veiligheidsregio Twente van start gaat. Zo werken alle regio’s, de Nederlandse Brandwondenstichting en Brandweer Nederland jaarlijks samen tijdens de Brandpreventieweken. Het thema is door de 25 regio’s bepaald, waarna de adviescommissie heeft ingestemd met dit thema. Er wordt een online game ontwikkeld, waarbij kinderen op zoek moeten naar de oorzaak van een brand in een woning. Ook leren zij hoe je brand kunt voorkomen. De game kan zowel klassikaal als individueel worden gespeeld.

Stickervellen

Via social media wordt tijdens de Brandpreventieweken veel aandacht besteed aan de campagne. Ook heeft iedere regio inmiddels stickervellen ontvangen, die uitgedeeld kunnen worden aan de kinderen.
Voor vragen over de Brandpreventieweken kun je ons mailen.

 

Brandpreventieweken

Wil je meer weten over de Brandpreventieweken? Kijk dan op www.brandpreventieweek.nl.

Delen