BrandMeester: een kijkje bij de brandweer

  • Nederland
  • 26 maart 2019

In BrandMeester, de nieuwe tv-serie van Omroep Gelderland, duikt presentatrice Sonja Booms in de wereld van de brandweer. In acht weken tijd wordt ze opgeleid tot brandweervrijwilliger. Wat komt er allemaal kijken bij de werkzaamheden van brandweerlieden?

Opleiding tot brandweervrijwilliger

BrandMeester geeft een kijkje achter de schermen bij de VNOG. Sonja spreekt met de mensen die dag en nacht klaarstaan om branden te blussen en slachtoffers te redden, vaak op vrijwillige basis. Wat maakt dit werk zo bijzonder? En wat drijft hen om voor andere mensen hun leven te wagen? De vrijwilligers en de betaalde krachten zijn openhartig over hun ervaringen, zoals bij de grote brand in een fabriek in Nunspeet, het Koninginnedagdrama in Apeldoorn en het bevrijden van een 7-jarig jongetje dat onder een boom terecht kwam. Verder krijg je onder andere een kijkje in de meldkamer, zie je hoe het duikteam oefent en vertelt een adviseur gevaarlijke stoffen over wat zijn werk inhoudt. Daarnaast toont de serie Sonja’s metamorfose tot brandweervrijwilliger. Tijdens haar opleiding wordt ze fysiek en mentaal stevig onder handen genomen; als brandweervrouw dient ze in goede vorm te zijn. Daarom legt ze fysieke tests af en traint ze dat ze in een mum van tijd vanuit haar bed in de brandweerauto kan plaatsnemen.

Eerste aflevering

Op woensdag 27 maart is de eerste aflevering van de achtdelige serie BrandMeester te zien. De uitzending begint om 17.30 uur bij Omroep Gelderland en wordt daarna ieder uur herhaald. Online terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

Delen