Ben jij dé Dutch Ultimate Fire Fighter 2019?

  • Nederland
  • 21 mei 2019

Op 7 en 8 september 2019 vindt voor de tweede keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter’ plaats tijdens de Wereld Havendagen in Rotterdam. Vanaf nu is de inschrijving geopend!

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam gaan stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam 2021 en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als vorig jaar strijden de deelnemers op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman of -vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële Inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd.

 

Win een wildcard voor WPFG 2021

De Ultimate Fire Fighter is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals brandslang rollen en klim en krachtoefeningen. De winnaar van het tweedaagse nationale kampioenschap wint een wildcard voor deelname aan het wereldkampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de WPFG 2021 in Rotterdam.

World Police and Fire Games

De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de WPFG. Dit grootste breedtesport evenement ter wereld bestaat sinds de jaren 80 en komt voor het eerst naar Nederland! Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam.

Meer informatie

Delen