19 medailles

Het regent medailles voor Nederlandse sporters tijdens World Police & Fire Games in Chengdu

  • Chengdu
  • 14 augustus 2019

Met inmiddels 7 gouden, 7 zilveren en 5 bronzen medailles is de Nederlandse ploeg van de World Police & Fire Games in Chengdu (China) nu al zeer succesvol. Meer dan 8.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen strijden in Chengdu om de prijzen.

Met 19 medailles op zak zijn de Nederlandse hulpverleners tot nu toe zeer tevreden over hun prestaties in Chengdu. Wout Roos, werkzaam als plv wachtcommandant bij de Gezamenlijke Brandweer en vrijwilliger bij de VRR, won al twee keer goud en één keer zilver met wielrennen op de onderdelen criterium en sprint. En hij niet alleen, zijn broer John won 4 plakken met dezelfde sport maar dan in een andere leeftijdscategorie: Wout in de categorie 35+ en John in de categorie 40+. 

Wout: “Dit is de tweede keer dat ik meedoe aan de World Police & Fire Games, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Ik heb in mijn training zeker een jaar toegewerkt naar dit moment, dus dat het nu wordt beloond met twee keer goud voelt fantastisch, en al helemaal omdat mijn broer hetzelfde is gelukt! Deze gouden titels nemen we mee naar de WPFG in Rotterdam over 2 jaar, waar we deze uiteraard gaan verdedigen.”

De komende dagen komen er nog veel Nederlandse hulpverleners in actie, onder andere op de onderdelen badminton, stairrace en atletiek. Nederland laat zich tot nu toe van zijn sterkste kant zien en de verwachting is dat er nog een flink aantal medailles bij komt. De prestaties zijn mooi, maar het belangrijkste van de World Police & Fire Games is dat het grootse evenement hulpverleners uit de hele wereld de mogelijkheid biedt om elkaar buiten de - vaak zware - dagelijkse werkzaamheden om te ontmoeten.

Nederland doet mee met 40 atleten op 28 onderdelen. De World Police & Fire Games duren nog tot en met zondag 18 augustus. Eerder zijn de spelen voor hulpverleners gehouden in Fairfax (2015) en Los Angeles (2017). In 2021 zijn de World Police & Fire Games in Rotterdam.

Tussenstand:

 

Delen