Twee dagen brandweercongres

  • Nederland
  • 14 september 2018

Traditiegetrouw wordt het Brandweercongres op donderdag en vrijdag georganiseerd. Dit jaar wilde de congrescommissie alle brandweercollega’s de mogelijkheid bieden om ook op zaterdag het brandweercongres te bezoeken. Helaas blijkt het aantal aanmeldingen voor deze dag te laag.

Daarom is besloten om de programma's van vrijdag en zaterdag zoveel mogelijk samen te voegen. Daarmee komt zaterdag 13 oktober te vervallen. Iedereen die zich heeft opgegeven voor de zaterdag heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen met een uitnodiging voor de vrijdag. Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober is er weer veel te leren, te zien en te beleven. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? Ga snel naar www.brandweercongres en schrijf je in!

Er zijn veel verschillen binnen de brandweer en dat is een bijzondere kracht. Tijdens het Brandweercongres 2018 gaan we uit van de Kracht van het Verschil.

Donderdag 11 oktober

In het plenaire programma gaan we onder andere in op diversiteit binnen onze organisatie, maar ook daarbuiten. Hoe ga je om met verschillende generaties, persoonlijkheden en culturen? En wat betekent dit voor de toekomst?

Daarnaast kun je kiezen uit de diverse deelsessies die worden aangeboden. Er is dit jaar weer genoeg keuze. Van de Grootschalige ontruiming bij Fort Oranje, tot 'de ins en outs van informatie-overload'. En natuurlijk nog veel meer.
Mocht je het nog niet bekeken hebben, vind je hier het programma voor de donderdag.

Knop_DONDERDAG.jpg

Vrijdag 12 oktober

Tijdens het plenaire programma op vrijdag blikken we terug op dag 1 van het Brandweercongres. Daarna neemt professor Denzel van Hooivuin je mee in de veranderingsbereidheid en diversiteit in de Europese brandweerwereld en zoomt hij in op de afwijkende resultaten van Nederland. Maar er is meer... Zo nemen collega’s ons mee op reis naar Caribisch Nederland. De deelsessies die we op vrijdag aanbieden zijn een mooie aanvulling op de donderdag. Ook vandaag kun je met een boot langs de Zaanse cacaobranden of je kunt alles te weten komen over de omgevingswet of over de brandweerman van de toekomst. Op de website staan de workshops voor je op een rij!

Op de beursvloer

Naast het reguliere programma is er ook veel te doen op de beursvloer. Raak geïnspireerd door collega’s in de regiokraampjes of door sponsoren. Ook het programma Grootschalig en specialistisch optreden Brandweer Nederland (GBO-SO) staat op de beurs. Wil je meer weten over de landelijke digitale databank of heb je interesse in de opleiding voor de Pelotonscommandant Logistiek? Ga dan naar het Logistiek Café van GBO-SO. Daar tref je ook specialisten aan van de drone-teams. Daarnaast staat de stand met mensen en materieel van het specialisme Natuurbrandbestrijding. Ook het specialisme IBGS pakt, samen met het RIVM, groots uit.

Kortom, kom en beleef! We zien je graag op donderdag 11 en/of vrijdag 12 oktober in Zaandam. Kijk voor meer info en aanmelden op www.brandweercongres.nl.

Knop_VRIJDAG.jpg

Delen