11, 12 en 13 oktober 2018 in Zaandam

Schrijf je in voor het Brandweercongres!

  • Nederland
  • 18 juni 2018

De tijd vliegt. Het is al juni en de inhoud van het Brandweercongres 2018 krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn de workshops en masterclasses bekend en dat betekent dat de inschrijving is geopend.

Ook dit jaar is er tijdens het brandweercongres veel te leren en te zien. Het aanbod varieert van workshops over cyberawareness en vloggen tot de duurzaam inzetbare brandweermens. En er is natuurlijk veel meer. Op www.brandweercongres.nl vind je het gevarieerde aanbod en kun je je inschrijven.
(tekst gaat verder onder de video)

Zaterdag 13 oktober

Niet alleen 11 en 12 oktober staat het brandweercongres in het teken van de ‘Kracht van het Verschil’, ook op zaterdag 13 oktober wordt het evenemententerrein Taets in Zaandam omgetoverd tot een wereld vol brandweerrood. Op deze extra dag bieden we ook de collega’s die niet op donderdag en vrijdag kunnen komen, de mogelijkheid om het brandweercongres te bezoeken.

De zaterdag kent vooral een praktisch programma, waarbij je veel kunt zien, ervaren en beleven. Je zult die dag veel kennis opdoen. Meer informatie over het aanmelden voor deze speciale dag volgt op de website van het congres.


Verscheidenheid komt samen

Of het nou gaat over die doorgewinterde beroepsbrandweerman, de Fire Safety Engineer van de afdeling risicobeheersing, de vrijwillige OvD die diensten draait in zijn vrije tijd of de voorlichter, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. En juist doordat onze brandweerorganisatie zo groot is en we veel verschillende mensen in dienst hebben, kunnen we gebruik maken van al deze verschillende kwaliteiten. Het brandweercongres gaat dit jaar over het samenbrengen van verschillen. Dat is iets waar we binnen onze organisatie veel winst uit kunnen halen. Zie het als een kracht die je kunt benutten en waar je je organisatie sterker en beter mee kunt maken.

Ook binnen de huidige maatschappij gaan we meer en meer uit van een ieders kracht. Verantwoordelijkheid en initiatief worden belangrijker en moeten hand in hand gaan met respect, vertrouwen, duurzaamheid en passie. Dit sluit mooi aan op de Landelijke Agenda Brandweerzorg die landelijk is bepaald. We streven naar een steunende collegiale omgeving, waar samenwerking steeds belangrijker wordt. Niet alleen tussen regio’s, lokale overheden, ministeries en ketenpartners, maar ook binnen de organisatie, binnen een afdeling of binnen een ploeg. Als je deze samenwerking goed vorm wil geven, is de acceptatie van verschillen erg belangrijk. De brandweer is immers een organisatie vol verscheidenheid. Deze verscheidenheid komt tot stand door verschillen in inzicht, voorkeur en mening. Door die verscheidenheid samen te brengen, streven we gezamenlijk naar eenheid. Dat we ernaar streven, betekent niet dat we er al zijn. Maar door zowel de verscheidenheid als de samenwerking te omarmen, zetten we stappen in de goede richting

Wil je meer weten over de KRACHT van het verschil? Schrijf je dan in en kom op 11, 12 of 13 oktober naar het Brandweercongres en laat je verrassen!

Knop_DONDERDAG.jpg
Knop_VRIJDAG.jpg

Delen