RAM wint weer een prijs!

  • Nederland
  • 01 februari 2018

Met de Risico Analyse Monitor (RAM) sleepte de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland in 2016 al de Jan van der Heydenprijs binnen. Maar er is nu ook vanuit de verzekeringswereld waardering voor de RAM. Op 31 mei krijgt Adriaan in Hilversum de ASPO Jaarprijs 2018 uitgereikt.

Het Algemeen SchadePreventie Overleg (ASPO) is de Nederlandse branchevereniging van ‘risk engineers’ in de verzekeringsmarkt. Dit zijn mensen met (veelal) een technische achtergrond, die werkzaam zijn bij verzekeraars en verzekeringsmakelaars, op het gebied van risicobeoordeling en risicoverbetering in de (groot)zakelijke markt. Daarbij gaat het om risico’s op het gebied van brand / materiële schade, inbraak, bedrijfsstilstand, aansprakelijkheid, CAR (Construction Allrisk), machinebreuk en cyber.

RAM

Met de Risico Analyse Monitor kan de brandweer interactief (met de klant / gebruiker) de brandveiligheid van een locatie in beeld brengen. Het sterke punt daarbij is, dat verder wordt gekeken dan alleen de wet- en regelgeving. De grote meerwaarde van de methodiek is dat ook de repressieve mogelijkheden en onmogelijkheden worden benoemd. Er wordt dus vanuit brandpreventie een directe verbinding gemaakt met preparatie en repressie. De methodiek is dus een belangrijke stap voorwaarts van een theoretische, regelgerichte aanpak naar praktijkgerichte, risicogerichte aanpak.

Boekje Innovatie 2016

Jan van der Heydenprijs

Tien jaar reikten we de Jan van der Heyden innovatieprijs uit om een goed idee landelijk uit te werken of uit te rollen.

stoomspuit.jpg

Delen