Opstapregeling voor brandweer aan boord bij KNRM

  • Nederland
  • 26 juni 2018

Voor het meevaren van brandweer aan boord van reddingboten heeft de KNRM een speciale instructiefilm gemaakt voor de collega hulpverleners. Een paar jaar geleden maakte de KNRM al een film voor meevarende ambulancemedewerkers. 

De opstapregeling geldt voor alle Veiligheidsregio’s waar de KNRM actief is, maar nog niet alle regio’s hebben hiervoor afspraken gemaakt met de brandweerkorpsen. De opstapregeling is bekend in de regio Zeeland, Rotterdam-Rijnmond en het Wadden- en SAMIJ-gebied. Inmiddels wordt ook in andere regio’s de regeling bekend gemaakt.

Er is een vast opstapprotocol gemaakt, om veiligheidscontroles uit te voeren voordat besloten wordt mee te varen. Evenals bij ambulancemedewerkers, bestaat ook voor brandweerkorpsen de mogelijkheid om een training bij de KNRM te doorlopen, zodat iedere brandweerman weet hoe het er aan boord aan toe gaat en wat de veiligheidsregels zijn. Bovendien weten op deze manier zowel brandweer als KNRM welk materieel beschikbaar is aan boord. Op diverse reddingsstations zijn de afgelopen maanden gezamenlijke oefeningen georganiseerd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.knrm.nl/brandweer en op Opstapregeling voor brandweer aan boord bij KNRM

(Bron: www.knrm.nl)

Delen