Meld je nu aan voor Seminar GBO-SO op 15 mei

  • Nederland
  • 24 april 2018

Heb jij informatie van GBO-SO (grootschalig en specialistisch optreden) gemist bij de eRIC-Beurs op 18 en 19 april? Ga dan voor de herkansing op 15 mei. Het programmateam GBO-SO organiseert dan een boeiend en informatief seminar.  

 

Bij de eRIC-Beurs waren de demonstraties van GBO-SO een goede publiekstrekker. Een ingestort huis, slachtoffers onder het puin en een extacy-lab. Dat was het scenario voor een gezamenlijke demonstratie van het Rode Kruis, Brandweer Nederland en een TS van Defensie. Het team Specialistische hulpverlening kon dankzij de drone snel de slachtoffers lokaliseren en overdragen aan de brandweer. Het Rode Kruis ving de slachtoffers op en het gewonde slachtoffer werd overgedragen aan het ontsmettingsteam. De bezoekers konden de demonstratie live volgen op een groot scherm en ze konden, dankzij het specialisme IBGS, ook zelf ervaren hoe het is om ontsmet te worden. Verder presenteerde het programmateam de specialismen die nu ontwikkeld worden, zoals de fire bucket operations, gebiedsgerichte aanpak en satellietdata van het specialisme Natuurbrandbeheersing. Ook Logistiek en Ondersteuning stond er met informatie over onder andere de nieuw op te richten landelijke logistieke organisatie.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag op 15 mei op Papendal. Dan gaat het programmateam meer de diepte in met GBO-SO. In plaats van demonstraties gaat het team nu graag met je aan de slag in verschillende workshops en infosessies. Voorafgaand kom je in het plenaire deel al heel veel te weten over het programma GBO en de specialismes. Zoals bijvoorbeeld de laatste stand van zaken rond de drones voor de brandweer of de digitale databank voor materieel. Zie voor meer informatie over deze dag de congresagenda IFV.

Delen