Media met brandweer de lucht in

  • Nederland
  • 04 juli 2018

In verband met de droogte ontvangen we de laatste week veel mediavragen. Met name over de verkenningsvluchten boven natuurgebied. De droogte is voorlopig nog niet voorbij en daarmee blijven de vragen binnenkomen. Daarom organiseerden we vandaag een informele persdag op vliegveld Teuge.

De mediabelangstelling was enorm: alle grote landelijke media en regionale media van de regio’s waar luchtsurveillances plaatsvinden waren aanwezig. Ze werden voorzien van uitgebreide uitleg over natuurbranden, het voorkomen daarvan en de surveillance met het vliegtuig. Tijdens kortdurende vluchten werden opnames gemaakt van de werkzaamheden die worden uitgevoerd tijdens een luchtsurveillance. Daarnaast waren diverse specialisten op de luchthaven aanwezig om vragen te beantwoorden en interviews te geven. Natuurbranddeskundigen en luchtverkenners vanuit de regio’s Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland, collega’s van GBO-SO (Brandweer Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid) en een boswachter van Staatsbosbeheer stonden de media te woord.

Uniek

Op deze manier konden we gezamenlijk in korte tijd veel informatie geven én de unieke mogelijkheid bieden tot het maken van beelden die media kunnen gebruiken bij nieuwsberichten of items over dit actuele onderwerp. De persdag was een mooie samenwerking van Brandweer Nederland met partners als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Open vuur in de natuur

Wist je dat je zelf veel kunt doen om natuurbrand te voorkomen? 

Brandweer_natuur-sigaret.jpg

Delen