Eerste lustrum Landelijke Veiligheidsdag Almere

  • Almere
  • 26 maart 2018

Vijf jaar geleden, op 12 april 2013, opende Veiligheidsmuseum PIT in Almere haar deuren voor het publiek. Om deze feestelijke opening extra cachet te geven, presenteerden de verschillende hulpdiensten zichzelf toen. De Landelijke Veiligheidsdag was geboren. Op zaterdag 26 mei is het eerste lustrum! Ben jij er deze keer bij?

Elk jaar wordt de Veiligheidsdag een beetje groter en spectaculairder. Inmiddels is het evenement zo groot, dat ook een groot deel van de binnenstad van Almere wordt gebruikt om alle hulpdiensten een plekje te geven. Er is die dag veel te beleven voor jong en oud. De aanwezigen kunnen een legertank, ME-voertuig en brandweerwagen van binnen bekijken. En niet alleen op het land, ook op het water is van alles te zien. Noteer zaterdag 26 mei 2018 alvast in de agenda, want dit jaar pakken de hulpdiensten nóg groter uit.
(tekst gaat onder de foto verder)

Voor de Landelijke Veiligheidsdag bundelen de Politie, Brandweer, Defensie, GGD, Marine, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, Veiligheidsmuseum PIT en Reddingsbrigade Nederland hun krachten. We werken in de dagelijkse praktijk ook regelmatig samen en dat laten we deze dag graag zien. Er zijn indrukwekkende demo’s, simulaties en een uitgebreide informatiemarkt. De activiteiten vinden plaats op de verschillende pleinen in Almere Centrum.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Zij kunnen met hun ouders de spannende demonstraties bijwonen en bijvoorbeeld zelf brandjes blussen. Natuurlijk zijn er verschillende auto’s en ander materieel waaraan zij zich kunnen vergapen en er is ook dit jaar weer een groot springkussen.

Locatie

Het evenement vindt plaats op de Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade, Koetsierbaan, Brouwerstraat, Schutterstraat, Schipperplein en Stationsplein op zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Een overzicht van het programma en tijden is te vinden op www.veiligheidsdag.nl


Lees ook het bericht over de Veiligheidsdag op pagina 9 van het maart-nummer van de Brandweerkrant van Nederland.

Veiligheidsmuseum PIT

In het Veiligheidsmuseum PIT beleef je de wereld van politie, brandweer en ambulance! Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

PIT-logo.jpg

Delen