Jeugdbrandweer blikt terug en kijkt vooruit!

  • Nederland
  • 30 januari 2018

Ongeveer 200 vertegenwoordigers afkomstig uit de 156 jeugdkorpsen waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de jaarvergadering van de Stichting Jeugdbrandweer Nederland. Op de agenda stond zaken als de behaalde resultaten van het afgelopen jaar, de plannen voor 2018, een voorruitblik op het wedstrijdseizoen en de huldiging van de landskampioenen. Anton Slofstra gaf namens de RBC en het Programma Vakbekwaamheid een beschouwing op het belang van de jeugdbrandweer.

Tijdens de jaarvergadering van de Stichting Jeugdbrandweer Nederland worden traditioneel de landskampioenen van het voorgaande jaar gehuldigd. Afgelopen zaterdag was het de eer aan de Jeugdkorpsen Hoogeveen voor de Klasse Junioren, Ede voor de Klasse Aspiranten Lage Druk en Rheden voor de Klasse Aspiranten Hoge Druk. Om het voor ieder korps zo eerlijk mogelijk te maken, wordt jaarlijks een wedstrijdreglement opgesteld en tijdens de jaarvergadering vastgesteld. Hiermee is het nieuwe seizoen geopend en krijgt het 49e jaar Jeugdbrandweer in Nederland vorm.

Meer informatie?

De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert activiteiten, zoals wedstrijden en toetsen. Als je meer wilt weten over de Jeugdbrandweer, kijk dan op hun website.

Delen