Programma GBO-SO in een oogopslag

  • Nederland
  • 19 maart 2018

In het lentenummer van de Brandweerkrant hebben we het landelijke programma Samen werken aan grootschalig en specialistisch optreden Brandweer Nederland (GBO-SO) voor je in beeld gebracht. Een eenvoudig overzicht van de vele projecten die ons allemaal raken. 

Een incident houdt zich niet aan regio of landsgrenzen. Daarom is het noodzakelijk dat wij bij grote incidenten samenwerken en onze expertise en slagkracht kunnen uitbreiden. We pakken als regio’s daarom gezamenlijk het grootschalig optreden op. De ontwikkeling van landelijke specialismen is ons antwoord op de complexe incidenten die zich zelden voordoen, maar waarvan de impact groot is wanneer het toch gebeurt. Dat alles pakken we op in het landelijke programma GBO-SO.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

150 collega’s

In 2013 startte het programmateam GBO-SO met de voorbereidingen. Eind 2016 ging het eerste specialisme operationeel: Technische Hulpverlening. Momenteel bevat het programma meer dan dertig projecten en worden de specialismes Natuurbrandbeheersing en Incidentbestrijding met gevaarlijke stoffen (IBGS) ingericht. Voor het organiseren van logistiek en ondersteuning zijn eveneens verschillende projecten opgestart. In totaal werken ruim 150 collega’s uit de regio’s mee aan de verschillende specialismen. In de rol van projectleider, projectgroeplid of als klankborder.

GBO-SO Experience

Wil je GBO-SO op verschillende manierenen zien en beleven? Kom dan op 18 en 19 april naar de Internationale expo rampenbestrijding, incidentmanagement & crisisbeheersing (eRIC)! Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarom werken we samen aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden. Tijdens de GBO-SO Experience zie je alles wat de specialismen kunnen betekenen en hoe daarbij logistieke samenwerking de brandweer ter plaatse ontlast.

Seminar GBO-SO

Op 15 mei organiseert het programma GBO-SO een seminar over de laatste ontwikkelingen van de (deel)projecten van Natuurbrandbeheersing, Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen, Logistiek & Ondersteuning en het Specialisme Technische Hulpverlening bij grootschalig en specialistisch optreden.

Delen