Ga jij naar eRIC? Wij ook!

  • Nederland
  • 09 maart 2018

Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen Brandweer Nederland? Kom dan op 18 en 19 april naar de Internationale expo rampenbestrijding, incidentmanagement & crisisbeheersing (eRIC)!

Het belooft een bruisend evenement te worden, met mooie activiteiten, demonstraties en lezingen voor alle bloedgroepen in de hulpverlening, dus zeker ook voor de brandweer.

Kom zien en beleven tijdens de GBO-SO Experience

Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarom werken we samen aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden. Tijdens de GBO-SO Experience zie je alles wat de specialismen kunnen betekenen en hoe daarbij logistieke samenwerking de brandweer ter plaatse ontlast. We laten je op verschillende manieren het vakmanschap beleven!

Poster eRIC

Grensoverschrijdende samenwerking NL-DL

Breng een bezoekje aan het Internationale vakcongres, waar 300 brandweerfunctionarissen uit Duitsland en Nederland bijeenkomen om kennis en ervaringen uit te wisselen over grensoverschrijdende samenwerking. Alle veiligheidsprofessionals uit Nederland en Duitsland zoals brandweerfunctionarissen, politie en medische hulpverleners zijn van harte welkom. Op dit vakcongres gaat het om ‘kennen en gekend worden’, ‘köpfe kennen’, goede relaties opbouwen en onderhouden met alle partners die je in de praktijk van grensoverschrijdende samenwerking kan tegenkomen.

Hoe sterk sta jij in je schoenen?

Onder deze titel wordt een interactief leerprogramma over terrorismegevolgbestrijding gegeven. Geen demonstratie, maar een ervaringsoefening in een besloten omgeving, waaraan belangstellenden in teamverband kunnen deelnemen.

De reünie

Uniek in Nederland, we houden een reünie voor oud gedienden van de brandweer! De speciale ontmoetingsplek biedt op zowel de 18e als de 19e een plek om bij te praten, te groeten én te ontmoeten. Naast (oud)collega’s sluit ook het Steunpunt Brandweer aan. We laten daar de film Passie voor de brandweer zien. Hierin praten oud brandweermensen over het brandweer vak, de passie en hun gedrevenheid.

Delen