Internationale samenwerking en kennisdeling

  • Nederland
  • 27 maart 2018

Op 19 april komen ruim 300 brandweerfunctionarissen uit Duitsland en Nederland bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen over grensoverschrijdende samenwerking. Kom je ook?

Alle veiligheidsprofessionals uit Nederland en Duitsland zoals brandweerfunctionarissen, politie en medische hulpverleners zijn van harte welkom. Op dit vakcongres gaat het om ‘kennen en gekend worden’, ‘köpfe kennen’, goede relaties opbouwen en onderhouden met alle partners die je in de praktijk van grensoverschrijdende samenwerking kan tegenkomen.

eRIC

Het Internationale vakcongres maakt onderdeel uit van de eRIC vakbeurs die plaatsvindt op Vliegveld Twenthe in Enschede. Deelnemers aan het congres hebben vrij toegang tot de vakbeurs op 18-19 april! Initiatiefnemers en trekkers van het congres zijn het IFV, Brandweer Nederland en Brandweer Bocholt. Brandweer Nederland organiseert daarnaast ook nog de onderstaande activiteiten:

Kom zien en beleven tijdens de GBO-SO Experience

Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarom werken we samen aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden. Tijdens de GBO-SO Experience zie je alles wat de specialismen kunnen betekenen en hoe daarbij logistieke samenwerking de brandweer ter plaatse ontlast. We laten je op verschillende manieren het vakmanschap beleven!

Hoe sterk sta jij in je schoenen?

Onder deze titel wordt een interactief leerprogramma over terrorismegevolgbestrijding gegeven. Geen demonstratie, maar een ervaringsoefening in een besloten omgeving, waaraan belangstellenden in teamverband kunnen deelnemen.

De reünie

Uniek in Nederland, we houden een reünie voor oud gedienden van de brandweer! De speciale ontmoetingsplek biedt op zowel de 18e als de 19e een plek om bij te praten, te groeten én te ontmoeten. Naast (oud)collega’s sluit ook het Steunpunt Brandweer aan. We laten daar de film Passie voor de brandweer zien. Hierin praten oud brandweermensen over het brandweer vak, de passie en hun gedrevenheid.

Delen