Doe mee met de challenge!

Challenge hergebruik uitrukkleding brandweer

  • Nederland
  • 01 mei 2018

Ben jij een designer of producent en kun jij van retourgenomen en gereinigde operationele uitrukkleding nieuwe producten (laten) maken? Doe dan mee met deze challenge!

De Rijksoverheid wil samen met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), Defensie en MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) meerwaarde creëren voor afgeschreven uitrukpakken. Zij zoekt daarom marktpartijen om een keten op te zetten voor het hergebruik van uitrukkleding van de brandweer. Het IFV stelt hiervoor 350 oude uitrukpakken ter beschikking.

Retourgenomen uitrukkleding
De Rijksoverheid kent een gecontroleerde retourstroom voor (bedrijfs-) kleding. Hierop is ook het IFV namens de brandweer aangesloten. Vanuit de brandweer worden jaarlijks enkele honderden overtollige, gereinigde uitrukpakken ingezameld, die tegen betaling moeten worden afgevoerd. Deze retour ontvangen kleding is niet her te gebruiken, maar zou wel als basis kunnen dienen voor andere producten. De Rijksoverheid zoekt hiervoor innovatieve oplossingen, inzichten en ideeën.

Meedoen?
Heb jij hét innovatieve idee voor deze uitrukkleding? Doe dan mee met deze challenge en laat uiterlijk 15 mei 2018 van je horen. Of misschien ken jij wel iemand die mee zou willen doen, laat het hem of haar dan weten. Op 27 juni 2018 wordt op de Leveranciersdag van de categoriemanager bedrijfskleding Rijk het podium geboden aan de drie genomineerden. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt. Als je bij deze dag aanwezig wilt zijn kun je je hier aanmelden. Wil je meer informatie over de challenge of wil je weten waar de winnaar kans op maakt? Kijk dan op de website van MVO Nederland.

Delen