Brandweer aanwezig tijdens dodenherdenking

  • Nederland
  • 04 mei 2018

Vandaag staat Nederland in het teken van de dodenherdenking. Op veel plekken worden herdenkingen georganiseerd. Ook bij het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam en het Internationaal Homomonument aan de Koekamplaan in Den Haag.

Traditiegetrouw zijn hierbij ook geüniformeerde LHBT’ers van de brandweer (Roze Rood), politie (Roze in blauw), Defensie (Stichting Homoseksualiteit & Krijgsmacht), de GHOR, ambulancediensten en DGPP (Dutch Government Pride Platform) aanwezig. Roze Rood legt daarbij een krans namens de brandweer. Hiermee wordt herdacht en de vrijheid gekoesterd en stralen de partijen uit dat medewerkers zichzelf kunnen zijn en hun seksuele oriëntatie niet hoeven te verbergen: je mag gewoon zijn wie je bent.

Internationale dag van de Brandweer

Op 4 mei is het ook de internationale dag van de Brandweer. Deze dag is in januari 1999 ter nagedachtenis van 5 omgekomen Australische brandweerlieden in het leven geroepen. Op de internationale dag van de brandweer wordt aandacht gevraagd voor het goede werk wat brandweermensen verrichten. De dag is gekoppeld aan de dag van de Heilige Florianus. Hij is de beschermheilige van het vuur. Omdat Nederland op deze dag in het teken staat van de dodenherdenking, wordt deze dag in ons land niet uitgebreid ‘gevierd’.

RozeRood

Ben jij homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender en heb je een functie bij de (jeugd)brandweer of binnen een veiligheidsregio? Of twijfel je over je geaardheid? Dan is het netwerk Roze Rood misschien iets voor jou! Wil je meer weten over Roze Rood? Kijk dan op www.brandweernederland.nl/rozerood

Delen