Opkomst alternatieve energie

Opleiden en oefenen met de Brainbox Energy

  • Nederland
  • 09 augustus 2018

Het is belangrijk om de operationele dienst voor te bereiden op incidenten met huidige en nieuwe energievoorzieningen. Daarom heeft Brandweer Haaglanden samen met het ROC Mondriaan in Den Haag een leeromgeving in een haakarmcontainer ontworpen: de Brainbox Energy.

In de overgang van fossiele brandstoffen naar alternatieve energie is er steeds vaker een combinatie van verschillende energievoorzieningen en opslaginstallaties. Wanneer er bij deze installaties iets mis gaat, is de brandweer vaak als eerste ter plaatse. Belangrijk dus om als brandweer de werking en de gevaren te kennen. In de Brainbox Energy zijn bestaande en nieuwe technische installaties - die we in woonhuizen aantreffen - gecombineerd.

Voordeel

Aan de tekentafel bedachten Brandweer Haaglanden en het ROC de inrichting van de container. Samen met hun docenten bouwden studenten van de opleiding installatie- en elektrotechniek de haakarmcontainer. Een mooi concept met voordeel voor beide partijen. Studenten van het ROC leerden te werken in opdracht en Haaglanden beschikt nu over een praktische container voor opleiding en oefenen.

De container kan ook door andere regio’s worden gebruikt voor opleidingsdoeleinden. Wil je meer weten hierover, neem dan contact op met rick.van.hoeij@vrh.nl.

 

 

 


 

Meer verhalen voor en door de regio lees je in de Brandweerkrant. De digitale versie van het zomernummer kun je hier lezen en de gedrukte versie vind je op de koffietafels in alle posten in het land.

 

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen