Ben jij de Dutch Ultimate Fire Fighter?

  • Nederland
  • 28 april 2018

Op 8 en 9 september 2018 vindt voor de tweede keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter’ plaats. Vanaf vandaag kunnen deelnemers zich inschrijven.

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam gaan Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam 2021 op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als vorig jaar strijden de deelnemers op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman of -vrouw van Nederland. Niet alleen brandweercollega’s betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd.

Nederlands Kampioenschap

De Ultimate Fire Fighter is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals brandslang rollen en klim en krachtoefeningen. De winnaar van het tweedaagse nationale kampioenschap wint een ticket voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Chengdu, China! Ook wordt een wild-card uitgereikt voor deelname aan het wereldkampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de World Police and Fire Games 2021 in Rotterdam.

 

WPFG

De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de World Police and Fire Games. De WPFG bestaan sinds de jaren 80 en zijn het grootste breedtesport evenement ter wereld en komen voor het eerst naar Nederland. Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam.

Delen