Aftrap voor 51e voltijdopleiding Brandweerofficier

  • Arnhem
  • 04 september 2018

Op 3 september 2018 is de 51e voltijdopleiding Brandweerofficier van start gegaan. Eenentwintig deelnemers hebben na een intensief selectietraject een aanstelling gekregen binnen een veiligheidsregio. De komende achttien maanden worden zij breed opgeleid tot brandweerofficier.

De eerste week van de opleiding staat in het teken van kennismaking. Hierbij hoort een uitleg over de opbouw van de opleiding en een meerdaags programma met teambuildingsactiviteiten. De lessen starten op 10 september aanstaande. Het programma voor het komende anderhalf jaar is gevarieerd; lesweken met theorie- en praktijklessen, trainings- en vormingsweken, opdrachten, (buitenland)stages en examenweken wisselen elkaar af.

Groepsfoto 51e

Zin in de uitdaging

De voltijdopleiding wordt gefaciliteerd door de Brandweeracademie. Vanaf de start zijn de deelnemers in dienst bij een veiligheidsregio. Na een succesvolle afronding van de opleiding gaan ze daar goed voorbereid aan de slag. De veiligheidsregio’s die meedoen zijn Noord-Holland Noord, Zeeland, Haaglanden, Zuid-Limburg, Groningen, Drenthe, Fryslân, Amsterdam-Amstelland, Gelderland-Midden, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Twente, Caribisch Nederland, Limburg Noord en Midden- en West-Brabant. De deelnemers zijn enthousiast en hebben veel zin in de uitdaging die ze te wachten staat!

Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Delen