Tesla opent de deuren voor brandweer Haaglanden

  • Den Haag
  • 22 maart 2017

Knippen in een Tesla model S met een marktwaarde van €80.000,-. Collega’s van Haaglanden kregen die kans bij Tesla USA. Een week lang mochten zij daar kijken, praten en oefenen.

Alternatieve energiebronnen komen steeds vaker voor in onze directe omgeving. Collega’s in Haaglanden verdiepen zich daar al jaren in en hebben een uitgebreid netwerk. Hun contacten zorgen voor een uitnodiging van Tesla USA om een bezoek te brengen aan het bedrijf in de buurt van San Francisco. Zo halen collega’s in Haaglanden kennis en kunde naar Nederland en dragen op die manier bij aan de veiligheid van burgers en hulpverleners in het hele land.

Veiligheid

Peter van Moorsel, René Verboom, Frank Gardien, John Hoogendoorn en Tom Kievit reizen samen naar San Francisco. Zij spreken onder andere met de batterijexperts van Tesla over de lithium-ion-batterij en bezoeken in Nevada de fabriek die deze batterij produceert. Zij spreken ook brandweercollega’s die veel ervaring hebben met nieuwe technieken en de gevolgen voor de incidentbestrijding. Een belangrijk gespreksonderwerp is daarbij uiteraard de veiligheid voor de hulpverleners. Verder kijken ze samen vooruit naar de verwachte ontwikkelingen en hoe je daarop kunt voorbereiden. De ‘lessons learned’ gebruiken zij als input voor eigen optreden en vakbekwaamheidsprogramma’s.

Het volledige verhaal over dit bezoek aan Tesla en andere interessante verhalen uit de regio’s lees je in het Lentenummer van de Brandweerkrant uit Nederland.

Delen