Symposium waterongevallen

Duik jij met ons de diepte in?

  • Nederland
  • 12 oktober 2017

De bestrijding van waterongevallen, één van de vier kerntaken van de brandweer, heeft de laatste jaren flinke veranderingen doorgemaakt. Daarom organiseert Brandweer Fryslân op vrijdag 3 en zaterdag 4 november een symposium en vakbeurs over de bestrijding van waterongevallen in Leeuwarden.

Ben jij lid van een OVRT of duikteam, of ben je als medewerker van een afdeling Vakbekwaam belast met het oefenprogramma waterongevallen? Dan nodigen we je van harte uit. Naast duikteams kent de brandweer nu ook oppervlakteredteams (OVRT’s). De sleutel voor een goede inzet is samenwerking. Om dit zo goed mogelijk te doen, zijn er procedures en is lesstof ontwikkeld. De komst van de Handreiking OVRT is voor Brandweer Fryslân een mooi moment om dit - én onze opgedane ervaringen op dit gebied - te delen.

Workshops, beurs en netwerken

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

  1. Arbeidshygiëne bij waterongevallen
  2. Slachtofferoverdracht/behandeling
  3. Presentatie bron-document OVRT
  4. MKNN met stand ‘de beleving van een waterongeval door een centralist’

En er is een informatiebeurs waar je diverse stands en demonstraties kunt bezoeken

Het programma is op vrijdag en zaterdag nagenoeg gelijk. Collega’s kunnen dus kiezen welke dag het beste past. Hiervoor is gekozen om zoveel mogelijk collega’s de gelegenheid te geven naar Leeuwarden te komen. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van Veiligheidsregio Fryslân.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op via waterongeval@brandweerfryslan.nl

Delen