Glazen huis kleurt dit jaar een beetje rood

  • Nederland
  • 30 november 2017

Ieder jaar weer brengt Serious Request veel mensen op de been richting het Glazen Huis. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis in Apeldoorn. Een mooie gelegenheid om het Glazen huis een rood tintje te geven. Dat wil jij toch niet missen?

In het Oranjepark, vlakbij het Glazen Huis, staat de ‘Virtual Reality-Experience’ van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Met deze virtuele beleving kun je bijna echt ervaren hoe je een brand in huis kunt voorkomen en hoe lastig het kan zijn om te vluchten als er brand uitbreekt in de woning. In het centrum van Apeldoorn kun je in een tijdelijke winkel ook terecht voor alles wat je wilt weten over brandveiligheid.

Samen

De Veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Zaanstreek-Waterland werken tijdens Serious Request samen met Brandweer Nederland, en daarmee met alle brandweerregio’s van Nederland. Uit het hele land komen brandweermensen naar Apeldoorn om te helpen bij de VR-Experience.

 

Voor het goede doel

Er wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd van €1,00. Het totaalbedrag wordt aangeboden aan het Glazen Huis. Het Glazen Huis staat dit jaar in het teken van het wereldwijd herenigen van ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt door een ramp of conflict.

Delen