Veiligheidsmuseum PIT

Ontdek de wereld van de Brandweer

  • Almere
  • 05 april 2017

De brandweer blust brand, maar wat doen zij nog meer? Ontdek het heden en verleden van de brandweer in Nederland bij Veiligheidsmuseum PIT van 11 april tot en met 2 juli. Doe de speciale tour door het museum over kunstenaar, uitvinder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden en ga aan boord van de historische blusboot Jan van der Heyde II. Kinderen kunnen zich verkleden als brandweerman/vrouw en de brandweerspeurtocht doen. 

Jan van der Heijden: Van kunstenaar tot generaal-brandmeester

Jan van der Heijden (1637-1712) was schilder en etser, maar ook de eerste generaal-brandmeester en uitvinder van de brandslang. Door hem werden de lange rijen mensen met emmertjes overbodig. Ook schreef hij in 1690 het eerste brandweerboek ter wereld. Ontdek het verhaal over Jan van der Heijden – van kunstenaar tot generaal-brandmeester in de tour bij PIT. 

Historische blusboot Jan van der Heyde II aan de pier

Deze historische brandblusboot van de Amsterdamse Brandweer is genoemd naar generaal-brandmeester Jan van der Heijden. De blusboot Jan van der Heyde II (1929) is zo stevig gebouwd dat hij sterk ijs kan breken en het hele jaar in actie kan komen. Wist je dat deze brandblusboot ook te zien is in de James Bond film Diamonds are Forever uit 1971? Bekijk de Jan van der Heyde II aan de pier bij PIT met de nieuwe kijkwijzer.

Brandweerspeurtocht voor kinderen

Voor kinderen is er een leuke brandweerspeurtocht. Verkleed je als de brandweer, speur naar de brandweer objecten in het museum en ontdek wat de brandweer allemaal doet! De brandweerspeurtocht is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Data & Tijden

De brandweerweken lopen van 11 april tot en met 2 juli 2017. PIT is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Met Pasen en in de meivakantie (22 t/m 30 april) is PIT ook open op maandag. In de meivakantie zijn er extra brandweeractiviteiten en demo’s. Voor meer info kijk op: pitveiligheid.nl/brandweerweken

Veiligheidsmuseum PIT

In het Veiligheidsmuseum PIT beleef je de wereld van politie, brandweer en ambulance! Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

PIT-logo.jpg

Kortingscode

Het Veiligheidsmusem PIT heeft voor alle brandweercollega’s een kortingscode aangemaakt: BRANDWEERNL. Met deze kortingscode krijg je 25% korting op online tickets* bij Veiligheidsmuseum PIT. De kortingscode is geldig tot en met 2 juli 2017. 

  1. Ga naar pitveiligheid.nl/tickets
  2. Bepaal het aantal kaarten
  3. Reken af met deze 25% kortingscode: BRANDWEERNL

 * Deze korting is niet geldig op gezinstickets en/of in combinatie met andere acties en kortingen.

PIT-Brandweerauto-1920x1080.jpg

Delen