Advies voor testen brandveiligheid meubilair genomineerd

  • Nederland
  • 02 november 2017

Het Europese onderzoeksrapport ‘Fire safety of upholstered furniture and mattresses in the domestic area’ is in België genomineerd voor de Fireforum Awards 2017, voor zowel de juryprijs als de pubieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 23 november a.s. De winnaar wordt diezelfde avond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Belgische Tervuren.

Met het rapport geeft de Federation of the European Union Fire Officer Associations (FEU) voor het eerst op Europees niveau een advies aan meubelfabrikanten welke brandveiligheidstesten zij het beste kunnen uitvoeren. Het initiatief voor het onderzoek is genomen door Brandweer Nederland en de Brandweeracademie van het IFV. Brandweerkorpsen zijn met de resultaten uit dit rapport in gesprek gegaan met fabrikanten, leveranciers en overheden over de acties en maatregelen die zij kunnen nemen.

Stem mee voor de publieksprijs

De Fireforum Awards worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met op 23 november 2017 op de website van Fireforum.

► Stem mee op het onderzoek (nummer 3!)

Fire safety of upholstered furniture and mattresses in the domestic area

Het rapport helpt ons in onze ambities in het kader van het programma RemBrand van Brandweer Nederland.

  • Eugène van Mierlo, lid projectteam Eugène van Mierlo, lid projectteam

Delen