Nu in de elektronische leeromgeving

Het redden van dieren in nood

  • Arnhem
  • 15 maart 2017

De brandweer is er niet alleen voor het redden van mensen, maar ook voor het redden van dieren. Of je nou in het centrum van een grote stad werkt of in een klein dorp in een agrarisch gebied, het redden van dieren komen we overal tegen.

Een dier uit de boom halen, uit een mestput of een gekantelde wagen. Er zijn veel alledaagse scenario’s met kleine én grote dieren te bedenken. Daarom ontwikkelden Jaap Molenaar en Suzanne Vet van de Brandweeracademie, samen met Harko en Tim Kwakernaat van het Horse Rescue Team, de lesmodules ‘redden van dieren’ en ‘te water geraakte dieren’ voor de Elektronische Leeromgeving (ELO) van het IFV.

Een kijkje in de ELO

Iedere brandweerman en –vrouw heeft via de eigen regio toegang tot de Elektronische Leeromgeving. Heb je (nog) geen inlogaccount of ben je niet aan de opleiding Manschap A gekoppeld? Dan kun je nu inloggen met de volgende gegevens voor een demo:

  • Inlognaam: deelnemerMA01
  • Wachtwoord: DEMO_2016

In blok H van incidenttype THV vind je de module 'Het redden van dieren'. Ook in het incidenttype 'waterongevallen' is een module 'Te water geraakte dieren'.

Delen