Gezocht: Brandweercollega's met kennis over werken op hoogte

  • Nederland
  • 01 augustus 2017

Heb je kennis over het werken op hoogte? Zoek je graag de verdieping, ben je bereid om huiswerk te doe en sta je open voor argumenten van derden? Help ons dan bij het opstellen van een Handreiking Werken op Hoogte (basiszorg)!

Veilig werken op hoogte is complexe materie. Om een eenduidig beeld te geven over hoe in de brandweer basiszorg veilig op hoogte moet worden gewerkt start binnenkort een projectgroep om een Handreiking Werken op Hoogte (basiszorg) op te stellen. De handreiking moet tevens een bijdrage leveren aan het verbeteren van kennis en het verhogen van de veiligheid.

Profiel

We zijn op zoek naar brandweercollega's (uit landelijk en stedelijk gebied) die goed bekend zijn met en ervaring hebben met het werken op hoogte (kennisdragers). We gaan twee groepen van maximaal 10 personen inrichten. De ene groep richt zich op de tankautospuit en de andere groep op het redvoertuig. De verwachte start is begin september 2017 en de verwachte duur is zes maanden. Er zullen regelmatig overleggen plaatsvinden (10- 12 overleggen, locatie nog onbekend en afhankelijk van de standplaats van de medewerkers). We zijn op zoek naar collega's die kritisch meedenken, relevante informatie helpen ordenen en meewerken bij het opstellen van de handreiking. Er staat geen vergoeding tegenover. Het is wel van belang dat je toestemming krijgt van je werkgever/brandweerkorps om hieraan mee te werken.

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via kcav.arbeidsveiligheid@ifv.nl.

 

Delen