Beschikbaar: E-module ‘Van OGS naar IBGS’

  • Nederland
  • 14 december 2017

Van ongevalsbestrijding gevaarlijke stoffen (OGS) naar incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS). Van een chemiepak naar een vuilwerkpak. Van de procedure OGS naar de 6A-regel. Ben je manschap of bevelvoerder en wil je weten wat de verschillen zijn tussen het nieuwe IBGS en het ‘oude’ OGS? Raadpleeg dan de nieuwe e-module Van OGS naar IBGS, die nu beschikbaar is in de elektronische leeromgeving (ELO) Brandweer.

Up-to-date

Wie de vernieuwde leergang Manschap a volgt, krijgt vanzelf de vernieuwde lesstof van de Brandweeracademie aangeboden. Vanaf vandaag biedt de Brandweeracademie voor zittende manschappen en bevelvoerders ook e-modules in de ELO Brandweer aan waarin nieuwe vakkennis uit de blended leergang Manschap a beschikbaar wordt gesteld. Met de eerste e-module, Van OGS naar IBGS, kunnen manschappen en bevelvoerders die zijn opgeleid met OGS onafhankelijk van tijd en plaats zelfstandig hun IBGS-kennis up-to-date krijgen.

Recht doen aan kennis en praktijkervaring

De modules voor vakbekwaam blijven doen recht aan de kennis en praktijkervaring van manschappen en gaan daarom soms verder en dieper dan de opleiding Manschap a. Basiskennis die al is opgedaan, wordt niet herhaald. De module is ontwikkeld in samenwerking met Brandweer Nederland en zijn ervaren mensen uit het veld.

Kijkje nemen?

De e-module is beschikbaar via https://elo.ifv.nl/cms/go/vanOGSnaarIBGS. Klik eenmalig op 'Afnemen' om de module te bekijken. Je kunt dan inloggen met je regionale ELO-account, of een account aanmaken als je dat nog niet hebt. Nadat je de module hebt bekeken, blijft deze in de ELO en beschikbaar via de link.

Meer informatie

Heb je vragen over bovenstaande, dan kun je mailen naar rijk.hofman@ifv.nl, projectleider vakbekwaamheid van de Brandweeracademie.

Delen