Koningsdag 2017

Brief aan de koning

  • Arnhem
  • 27 april 2017

In een brief feliciteert Stephan Wevers, namens alle brandweermannen en -vrouwen in Nederland, Koning Willem-Alexander met zijn 50e verjaardag.

 

Datum: 27 april 2017

 

Majesteit,

Een half jaar geleden bezocht u het congres van Brandweer Nederland en sprak daar Uw waardering uit voor de 30.000 brandweermannen en brandweervrouwen die zich inzetten voor de veiligheid in ons land.

U vertelde over de geschiedenis van de brandweerzorg die terug gaat tot het jaar 1413 en over Uw eigen eerste kennismaking met de brandweer in Baarn.  

U sprak over sprekende cijfers: over de 140.000 keer per jaar dat de brandweer uitrukt bij een brand of ongeval en over de vele keren dat onze mensen anderen uit benarde situaties bevrijden. Over de bereidheid om alles uit onze handen te laten vallen als de pieper gaat en binnen luttele minuten bij kleine en ernstige incidenten te zijn.

U gaf aan dat veel Nederlanders zich niet realiseren hoe belangrijk het is dat we een goede brandweerzorg hebben. U vertelde verhalen die u zelf bent tegen gekomen en die dankzij adequaat optreden van de brandweerploeg goed zijn afgelopen. En dat er dankzij de onvermoeibare inzet van vele generaties brandweermensen enorm veel is bereikt.

U bedankte alle brandweermannen en brandweervrouwen voor het feit dat de samenleving altijd op hen kan rekenen. U wenste ze het beste toe.

Vandaag willen wij het graag omdraaien:

Namens alle brandweermannen en brandweervrouwen in Nederland willen wij U bedanken voor Uw mooie woorden en wensen wij U het beste toe! Maar bovenal willen wij U van harte feliciteren met Uw 50-ste verjaardag.

 

Namens alle brandweermannen en -vrouwen in Nederland,

Stephan Wevers

Voorzitter Brandweer Nederland en Raad van Brandweercommandanten

 

Delen