Brandweer zet zich in voor het goede doel

  • Rotterdam
  • 31 mei 2017

Brandweermensen zetten zich graag in voor hun medemensen. Dat blijkt ook weer uit de actieve deelname aan diverse sportieve uitdagingen voor het goede doel. Een mooie manier om onze sportieve kwaliteiten in te zetten voor een ander.

Alpe d’HuZes

Donderdag, 1 juni, neemt Brandweer Mijdrecht met twee teams en Brandweer Haaglanden met drie teams deel aan de Alpe d’HuZes. Dat is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op één dag maximaal zes keer de legendarische Alpe d’HuZes beklimmen, onder het motto ’opgeven is geen optie’.
Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.
Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Roparun

Dit Pinksterweekend vindt de Roparun plaats. Een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. De Roparun start op zaterdag 3 juni; de finish is op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag). Voor deze editie zijn er 323 teams, waarvan er 88 in Hamburg starten en 235 in Parijs. De Gezamenlijke Brandweer (team 228), Team 112 Brandweer Rotterdam-Rijnmond (team 112) en 't Lopend Vuurke van Brandweer Midden- en West-Brabant nemen deel aan de Roparun.
Kijk voor meer  informatie op www.roparun.nl.

 

Delen