World Police and Fire Games Rotterdam

Voor het eerst in de geschiedenis komen de World Police & Fire Games (WPFG) naar Nederland. De WPFG Rotterdam zouden plaatsvinden in de zomer van 2021. In 2020 heeft de organisatie bekend gemaakt het internationale sportevenement uit te stellen vanwege de onvoorspelbaarheid van de coronapandemie en de bijbehorende gezondheidsrisico’s.

Na afstemming met alle betrokken partijen bij de WPFG is een nieuwe beoogde datum gekozen: 22 tot en met 31 juli 2022.

Logo WPFG 2021

World Police and Fire Games Rotterdam

Rotterdam

De World Police & Fire Games zijn de internationale spelen voor politie, brandweer, douane en gevangenismedewerkers. Naast het versterken van de vriendschappelijke, internationale banden tussen de bewakers van de openbare orde en veiligheid, laten de deelnemers tijdens de WPFG aan de wereld zien wat samenwerken, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit inhoudt.

Dit grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden. Iedere editie heeft zo’n 10.000 deelnemers uit meer dan 70 verschillende landen in circa 60 verschillende sporten.

De Nederlandse deelname aan de WPFG kent een lange geschiedenis. Sinds 1989 neemt Nederland deel. De Rotterdamse brandweerman Bertus Budde was de eerste Nederlandse deelnemer.

Delen