Nationale herdenking bij het Brandweermonument

Elk jaar vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking voor genodigden plaats, bij het monument in Schaarsbergen. Dit jaar staan we op 20 juni stil bij de moed en daadkracht van onze collega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van ons vak. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en directe collega’s de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken.

Oproep brandweerkazernes

We roepen alle korpsen in Nederland op om op die dag bij zo veel mogelijk posten en kazernes tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok te hangen. Het is niet toegestaan de Nederlandse vlag of een combinatie van vlaggen te hijsen. Ook vragen we om gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem, om 13.00 uur, een minuut lang het ereteken te maken. Op deze manier staan we gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van onze omgekomen collega's. Kijk voor instructies over het maken van het ereteken op www.brandweermonument.nl/ereteken.

#Brandweerherdenking

Ook via social media staan we stil bij onze omgekomen collega’s. Vervang op 15 juni je profielfoto op social media door het zwarte brandweerlogo. Plaats een foto of film van het ereteken bij jullie kazerne of post op Facebook, Twitter en Instagram en gebruik daarbij de hashtag #Brandweerherdenking. Als je kazerne of post een eigen Facebookpagina heeft, willen we je vragen om het ereteken live uit te zenden zodat op zoveel mogelijk tijdlijnen de herdenking live te volgen is.

Meer informatie over de herdenking

Nationale herdenking bij het Brandweermonument
Kemperbergerweg 783
6816 RW Arnhem

Delen