Een prettige en veilige werkplek voor iedereen

Internationale Coming Out Day

Ieder jaar hijsen de brandweerregio’s en Brandweer Nederland op Internationale Coming Out Day weer de regenboogvlag. Hiermee laten we zien dat wij staan voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving en dat de brandweer een werkgever is waar je welkom bent. Ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

Op 11 oktober besteden we wereldwijd aandacht aan het moment dat een LHBTI’er (lesbisch, homo, biseksuele, transgender of intersekse) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Het uit de kast komen bij de brandweer, kan net zo moeilijk kan zijn als bij de familie. Het gaat immers om collega’s met wie men veelal een hele hechte band heeft. Maar dat het kan dat bewijzen de verhalen van brandweercollega’s Jeroen CrucqBernadette Bakker en Willy Piepenbrock.

Netwerk Roze in Rood

Namens heel Brandweer Nederland zet het Netwerk Roze in Rood zich in voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Dat doen zij door de lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega’s een gezicht te geven. Zij leggen verbinding met de werkvloer en zijn zichtbaar tijdens landelijke activiteiten zoals Roze Zaterdag, de Canal Parade in Amsterdam en op 4 mei bij de kranslegging bij het nationale en internationale homomonument. Tijdens de eigen netwerkdagen krijgen collega’s de ruimte om elkaar in een informele en ontspannen sfeer te ontmoeten. Door met collega’s in gesprek te gaan merk je dat je niet de enige bent binnen de brandweer die met zijn of haar geaardheid worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft steun. Wil je meer info over het netwerk? Kijk dan eens op de site.

Internationale Coming Out Day


Diversiteit

De brandweer is er 24/7 en is er voor iedereen. We staan midden in de samenleving. Het is dan ook van groot belang dat wij verbinding hebben en houden met iedereen. Op die manier kunnen we maatwerk leveren en rekening houden met achtergronden en gewoonten van inwoners. Om de leefbaarheid en (brand)veiligheid in de wijken te vergroten treden onze brandweercollega’s hiervoor proactief in contact met burgers, zoals in de Brandweer over morgen beschreven staat. Om dit op een goede manier te kunnen doen willen we een afspiegeling zijn van de samenleving. En dat vraagt om diversiteit in de organisatie.

Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Delen