Incidentonderzoeksdag: Op hoop van zegen

Zo, dat ging maar net goed! Aan welk incident denk terug jij bij deze zin? Veel brandweerprofessionals hebben weleens een incident meegemaakt waarbij deze gedachte door het hoofd schoot. Op hoop van zegen is daarom het thema van de zevende Incidentonderzoeksdag die wordt georganiseerd door Brandweer Nederland en de Brandweeracademie. Tijdens deze dag leer je samen met collega's van waargebeurde verhalen en delen we kennis met elkaar.

Voor wie?

De dag is bedoeld voor collega's werkzaam bij de onderdelen risicobeheersing, incidentbestrijding (bevelvoerders, OvD's), vakbekwaamheid, brandonderzoek en kennisregie.

Programma

Er is weer aandacht voor verschillende incidenten. Een van de verhalen tijdens het ochtendprogramma gaat over een recente, grote brand in een dorpskern. Wat doe je als er brand uitbreekt en gebouwen dicht op elkaar staan? Ga je dan voor omliggende panden behouden of probeer je te redden wat er te redden valt? We gaan bij dit incident in op hoe de gekozen tactiek uitpakte en welke afwegingen er zijn gemaakt. In de middag zijn er drie ronden met zes onderwerpen: rookgasexplosies, ik zie wat ik niet zag, drugslabs en hennepplantages, presteren onder druk, een challenge over informatieverspreiding en leren van stalbranden. Wil je meer weten? Bekijk dan het programma voor meer informatie. Tijdens de lunchpauze is er voldoende gelegenheid om te netwerken.

Aanmelden

Meld je nu aan via de website van het IFV. Deelname aan de dag kost € 90. Bij het aanmelden maak je een keuze uit zes deelsessies.
Tip: wees er dan snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.
 

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon 026 355 22 02, e-mail kennisevents@ifv.nl.

Incidentonderzoeksdag: Op hoop van zegen
Batavierenweg 25
6841 HN Arnhem

Delen