Workshops

Na de lunch, om 13.00 uur, starten we met de eerste workshopronde. Er zijn zeven workshops die twee keer gegeven worden:

1. Hoe het overtuigingsmodel je helpt bij het bewust worden van onbewust geconditioneerd gedrag

door Sidney Mutueel, Politie-eenheid Limburg

In deze interactieve workshop word je je bewust van onbewust gedrag dat gevormd is door de cultuur en het systeem waarin je werkt. Aan de hand van verschillende actuele maatschappelijke onderwerpen als etnisch profileren, jihadisme en zwarte Pietdiscussie, ga je met elkaar in gesprek over hoe onbewust geconditioneerd gedrag mogelijk is ontstaan en hoe je dit kunt veranderen.

Deze workshop helpt je bij het bewust worden en omgaan met persoonlijke overtuigingen versus professionele overtuigingen en zorgt voor duiding van onbewust en onderbewuste conflicten ‘onderbuikgevoelens’ op de werkvloer.


2. Samen sterker!

door Simone Ickenroth en Kirsten Bosma, Talent development bij DSM

Een divers samengesteld team werkt inspirerend voor je organisatie en stimuleert dat (sociale) innovaties in het bedrijf plaatsvinden. Maar hoe bereik je de gewenste diversiteit in je team? Hoe ga je om met onbewuste vooroordelen? Simone en Kirsten presenteren een aantal praktijkvoorbeelden over hoe zij medewerkers trainen en bewust maken van onbewust gedrag en hoe deze te veranderen.


3. Diversiteit en inclusie bij de brandweer; een verhaal uit de praktijk

Hoe maak je je collega’s bewust van vooroordelen en overtuigingen die belemmerd werken? Hoe verbind je verschillende culturen in een organisatie?


4. De kunst van depolariseren!

door Marieke Schreinemachers en Mireille Hardy, Politie-eenheid Limburg

Inzicht krijgen in de dynamiek van het wij-zij denken. Je bewust worden wat polarisatie doet en wat jij daar aan kunt veranderen. Dat is het doel van deze interactieve workshop. Aan de hand van actuele voorbeelden krijg je tools aangereikt om te kunnen depolariseren.


5. Wacht je liever tot het te laat is?

door Hans Coumans

Hans Coumans/Heartselfdefense is trainer en coach op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging. In zijn trainingen gebruikt hij ‘technieken’ uit bijvoorbeeld Krav Maga, Pangamot, Kapap, die kunnen helpen in situaties waarin je jezelf moet verdedigen. In deze uitdagende praktijktraining (met een max. van 22 personen) leer je hoe je je eigen weerbaarheid en zelfvertrouwen kunt vergroten in een zo realistisch mogelijke setting waarbij ook gekeken wordt naar je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid. Er wordt één op één gewerkt, maar ook bijvoorbeeld meerderen tegen één die lastig zijn of zelfs fysiek worden.


6. De opkomst van chemseks en de toename van ernstige incidenten

door Martin de Jong, Politie Amsterdam

De afgelopen twee jaren ziet de politie, met name in de grote steden, de opkomst van het fenomeen chemsex. Seks in combinatie met drugs, die in sommige gevallen tot ernstige gezondheidsincidenten heeft geleid. Voor zowel collega’s van de GGD als de politie ter plaatse maakt dit veel indruk.
Tijdens de workshop zal Martin diverse casussen bespreken en gaat hij in over hoe te handelen als je als hulpverlener als eerste ter plaatse bent. Er zal tevens voldoende ruimte zijn om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wil je deelnemen aan deze workshop, dan ontvang je van tevoren een mail om je voor te bereiden.


7. ‘Ik dacht dat mijn collega dat ging doen…'

Overtuigingen, aannames – bewust of onbewust – zorgen voor extra spanningen op de werkvloer, terwijl juist bij ons als hulpverleners al spanning is bij calamiteiten en incidenten. De afdeling Vakbekwaamheid van de Ambulancezorg Limburg-Noord is bezig met het opzetten van programma’s over het omgaan van weerstanden, veranderingen en anderen. In deze workshop vertellen zij over het hoe en waarom.

Delen