De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw

Ellie Lust

Veiligheid is een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk als hulpverleners. Dag en nacht staan wij paraat om bijstand, ondersteuning en hulp te bieden en bij te dragen aan een veilige omgeving. Maar hoe veilig voelen we ons in onze eigen werkomgeving? Wat kunnen netwerken als Brandweervrouwen, Roze in Rood, Roze in Blauw en bijvoorbeeld P&O bijdragen aan een veilig werkklimaat?

Op 28 juni vindt in Venlo het symposium 'De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw' plaats. Het symposium is georganiseerd door en voor de brandweer, politie en GGD/GHOR. Collega's komen aan het woord over hun persoonlijke ervaringen. Er zijn workshops en lezingen over onderwerpen als veiligheid, bewustwording,  diversiteit en weerbaarheid. Voorzitter is Ellie Lust. Zij begeleidt deze dag die in het teken staan van veiligheid op de werkvloer. Iedereen die geïnteresseerd is in het thema De kracht van het verschil! is van harte welkom.

Programma

9.30 uur

Inloop met koffie /thee

10.00 uur

Welkomstwoord door Paul van Mullekom; gastheer Veiligheidsregio Limburg Noord

10.10 uur

Introductie dagvoorzitter Ellie Lust

10.30 uur

Hoogleraar gender en diversiteit in organisaties aan de Radboud Universiteit Marieke van den Brink doet onderzoek naar diversiteit in organisaties. In haar lezing vertelt zij over het belang van diversiteit en inclusiviteit voor een veilige werkomgeving, welk leiderschap hier voor nodig is en wat je zelf kunt bijdragen. Bijvoorbeeld door het opzetten en deel te nemen aan een netwerk.

11.00 uur

Diversiteit in relatie tot loyaliteit en integriteit; Sidney Mutueel, hoofdinspecteur bij de Politie-eenheid Limburg vertelt in zijn persoonlijke levensverhaal over de keuzes die hij heeft gemaakt om zich zowel binnen als buiten de politieorganisatie ‘veilig’ te voelen.

11.30 uur

In gesprek met de sprekers / en de zaal onder leiding van Ellie Lust

12.00 uur

Afronding/start lunch

13.00 uur

Start eerste workshopronde

13.45 uur

Wissel met koffie/thee

14.00 uur

Start tweede workshopronde

15.00 uur

Plenaire sessie ‘in gesprek met…’

15.30 uur

Afronding met netwerkborrel

16.00 uur

Einde programma

Feestavond

Op 28 juni is er een (besloten) feestavond voor de netwerken Brandweervrouwen en Roze in Rood. Via het aanmeldformulier kun je je hiervoor aanmelden. Kosten zijn 25 euro.

De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw
Oude Markt 30
5911 HH Venlo
Routebeschrijving

28 en 29 juni

Veiligheidsregio Limburg-Noord is dit jaar gastheer voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor Roze in Rood en Brandweervrouwen.
De opzet is iets anders dan voorgaande jaren. Het symposium De Kracht van het verschil  van Rood-Wit-Blauw is op 28 juni en bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen. 
Op 29 juni kunnen de deelnemers zich aansluiten bij de activiteiten van de landelijke Roze Zaterdag Venlo. 

Kledingadvies

Het kledingadvies voor deze dag: vrijetijdskleding (geen uniform).

Programma 29 juni: landelijke Roze Zaterdag Venlo

Venlo en Krefeld kleuren knalroze op 29 juni 2019. Samen organiseren de twee steden de meest grenzeloze Roze Zaterdag ooit. Een dag waarop in Nederland én Duitsland vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar gevierd worden. Of je nou homo, hetero, queer, bi of trans bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen: ik ook van jou!

Op zaterdag kun je deelnemen aan de meer dan 50 activiteiten die Venlo samen met de Duitse gemeente Krefeld organiseert. Op de informatiemarkt zullen ook presentaties zijn de verschillende hulpdiensten. Zo staat de brandweer met de container van Brandveilig Leven en zijn er verschillende hulpverleningsdemonstraties te zien. Zie voor meer informatie over het zaterdagprogramma:

Organiserende partijen

Veiligheidsregio Limburg-Noord (brandweer en GGD), Ambulancezorg Limburg-Noord, Veiligheidsregio Zuid-Limburg (brandweer en ambulancezorg), GGD Zuid-Limburg, Politie Limburg, Brandweer Nederland netwerk Brandweervrouwen en netwerk Roze in Rood.
Logo-GGD-ZL-650x650.png
Logo-VR-LN-650px.jpg
Logo-AZ-LN-650px.jpg
Logo-VR-ZL-650px.jpg

Delen