De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw

Ellie Lust

Veiligheid is een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk als hulpverleners. Dag en nacht staan wij paraat om bijstand, ondersteuning en hulp te bieden en bij te dragen aan een veilige omgeving. Maar hoe veilig voelen we ons in onze eigen werkomgeving? Wat kunnen netwerken als Brandweervrouwen, Roze in Rood, Roze in Blauw en bijvoorbeeld P&O bijdragen aan een veilig werkklimaat?

Op 28 juni vond in Venlo het symposium 'De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw' plaats. Het symposium is georganiseerd door en voor de brandweer, politie en GGD/GHOR. Collega's komen aan het woord over hun persoonlijke ervaringen. Er zijn workshops en lezingen over onderwerpen als veiligheid, bewustwording, diversiteit en weerbaarheid. Voorzitter is Ellie Lust. Zij begeleidde deze dag die in het teken staan van veiligheid op de werkvloer.

De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw
Oude Markt 30
5911 HH Venlo
Routebeschrijving

Terugblik Symposium De kracht van het verschil

‘Verbinden is een van de kernwaarden van de politie. Dat we nu hier met elkaar: rood-wit-blauw praten over diversiteit in onze eigen organisaties is een mooi voorbeeld van verbinden. Want met verbinden bedoelen we ook netwerken opbouwen die zorgen voor onderlinge verbinding en voor het versterken van veiligheid op de werkvloer.’ Met deze woorden startte Ellie Lust, dagvoorzitter van het symposium De kracht van het verschil bij rood-wit-blauw de dag.

Zo’n 160 deelnemers, een 20-koppige Albanese delegatie, verschillende workshops, afgewisseld met plenaire gedeelten, zorgden voor een zeer levendige en waardevolle bijeenkomst.

Organiserende partijen

Veiligheidsregio Limburg-Noord (brandweer en GGD), Ambulancezorg Limburg-Noord, Veiligheidsregio Zuid-Limburg (brandweer en ambulancezorg), GGD Zuid-Limburg, Politie Limburg, Brandweer Nederland netwerk Brandweervrouwen en netwerk Roze in Rood.
Logo-GGD-ZL-650x650.png
Logo-VR-LN-650px.jpg
Logo-AZ-LN-650px.jpg
Logo-VR-ZL-650px.jpg

Delen