Seminar GBO-SO

Een incident houdt zich niet aan regio of landsgrenzen. Daarom is het noodzakelijk dat wij bij grote incidenten samenwerken. We pakken als regio's gezamenlijk het grootschalig optreden op. En het ontwikkelen van specialistisch brandweeroptreden op landelijk niveau is ons antwoord op de complexe incidenten die zich zelden voor doen, maar waarvan de impact groot is wanneer het toch gebeurt.

Het landelijke specialisme Technische Hulpverlening, dat 24/7 beschikbaar is vanuit vijf steunpunten, was het eerste project van het landelijke programma Samen werken aan grootschalig en specialistisch optreden Brandweer Nederland (GBO-SO). En er volgen er nog meer. Zo wordt gewerkt aan het specialisme Natuurbrandbeheersing, met deelprojecten als Fire Bucket Operations, Voorbranden en Natuurbrandverspreidingsmodel; en het specialisme Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen met bijvoorbeeld het deelproject Ontsmetting. Voor het organiseren van ogistiek en ondersteuning bij grootschalige en complexe incidenten zijn ook verschillende projecten opgestart, waaronder de landelijke brandweerorganisatie voor het vliegen met drones, het realiseren van een databank met  beschikbare kennis en materieel en mobiele wifi-opstelpunten. Daarom organiseren we op 15 mei in Arnhem een seminar over de actuele stand van zaken.

Programma

10.00 - 10.30 uur ​Inloop met koffie en thee
​10.30 - 10.40 uur ​Start en welkom door gastheer Max Krisman, programmamanager GBO-SO
10.40 - 11.00 uur​ ​In gesprek met Stephan Wevers, Voorzitter Brandweer Nederland
​11.00 - 12.00 uur ​De projectenpitch!
​12.00 - 12.30 uur ​Start ‘Ronde tafel’ buffet 
Lunch en moment om in gesprek te gaan met de (deel)projectleiders en vanaf 12.30 uur de infosessies te bezoeken of aan de slag te gaan in een interactieve workshop.
​12.30 uur ​Start plenaire sessie Specialisme Natuurbrandbestrijding
12.30 - 13.00 uur​

​Opening door Projectleider NBB Albert-Jan van Maren en projectsecretaris Ester Willemsen
13.00-13.30 uur Droogte, rood en groen
13.30-13.45 uur De RIN is klaar!
13.45-14.00 uur Naar buiten!

​14.00 - 15.00 uur ​Deelnemers en genodigden NBB sluiten aan bij de infosessies en workshops
​15.00 - 15.15 uur ​Plenaire afronding met terugblik door bestuurlijk portefeuillehouder Brandweer Veiligheidsberaad, burgemeester John Berends
​15.15 uur ​Afsluiting met hapje en drankje

Meer informatie over de workshops vind je in de brochure

DOWNLOAD BROCHURE

► Meer informatie over Samen werken aan Grootschalig en Specialistisch Optreden Brandweer Nederland.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze dag via MijnIFV.

Let op! Locatie gewijzigd

Vanwege het grote aantal deelnemers zijn we uitgeweken naar Papendal in Arnhem. In de bevestiging die begin mei wordt verstuurd zit ook de routebeschrijving.

Seminar GBO-SO
Papendallaan 9
Arnhem

Delen