PIT Veiligheidsmuseum

Maand van de Geschiedenis

Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Ook in PIT Veiligheidsmuseum worden diverse activiteiten rondom deze maand georganiseerd. Ga naar één van de lezingen, ontmoet politieagenten of bezoek de tentoonstelling Zwart Wit Grijs. Bekijk hieronder alle activiteiten.
 

Tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog’

Je bent politieagent en de nazi's vallen het land binnen. Volg je hun bevelen op of kom je in verzet? Tussen zwart en wit zit een groot grijs gebied.
De tentoonstelling loopt t/m 4 november 2018. Open van dinsdag t/m zondag 11:00-17:00 uur.
www.pitveiligheid.nl/zwartwitgrijs

Lezing ‘Brandweer in de Tweede Wereldoorlog’ door Gerard Koppers

Wat heeft de brandweer betekent voor het verzet? Krijg antwoord tijdens de lezing ‘Brandweer in de Tweede Wereldoorlog’ door brandweerdeskundige Gerard Koppers.
7 oktober 2018, 13:00 – 14:30 uur. (reserveren verplicht)
www.pitveiligheid.nl//lezingbrandweerwo2

Lezing ‘Politie in de Tweede Wereldoorlog’ door Jos Smeets

Ontdek de dilemma's en verhalen van verschillende agenten in de lezing 'Politie in de Tweede Wereldoorlog' door politiedeskundige Jos Smeets. 
14 oktober 13:00 – 14:30 uur en 15:00 – 16:30 uur (reserveren verplicht)
www.pitveiligheid.nl//LezingpolitieWO2

Meet & Greet de Politie

Een politieagent komt langs om te vertellen over zijn werk bij de politie. Stel de agent al je vragen! Durf jij je in de boeien te laten slaan?
22 oktober 2018, 12:00 – 15:00 uur en 26 oktober 2018, 12:00 – 15:00 uur
www.pitveiligheid.nl/ontmoet-de-politie 

Herfstvakantie

In de herfstvakantie is er bij PIT van alles te beleven voor families met kinderen. Verkleed je als politieagent, ga op stap met het doe-boekje Zwart Wit Grijs en doe de politiespeurtocht.
20 oktober t/m 28 oktober 2018. Ook open op maandag.
www.pitveiligheid.nl/herfstvakantie 

De complete agenda is te bekijken op: www.pitveiligheid.nl/agenda 


Maand van de geschiedenis

Samen met meer dan 40 partnerorganisaties en meer dan 1000 culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, brengt de Maand van de Geschiedenis elk jaar in oktober geschiedenis dichterbij dan ooit.

Maand van de Geschiedenis
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Veiligheidsmuseum PIT

In het Veiligheidsmuseum PIT beleef je de wereld van politie, brandweer en ambulance! Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

PIT-logo.jpg

Delen