Programma 17 maart

Vandaag verwachten we je fris, fruitig en enthousiast op het oefencentrum Wijster. Het oefencentrum is onze gastheer voor deze 2e dag.

Na het ontvangst gaan we in 3 groepen uiteen om deel te nemen aan de workshops van je keuze.

Loopbaanpad

Bewegen is gezond, ook binnen je eigen carrière. Mensen veranderen, maar ook functies veranderen.  Dat wat een paar jaar gelden aanvoelde als de beste plek om te werken, kan na een paar jaar zo maar veranderen. Misschien heb je al een tijdje het gevoel van : “ik zou eigenlijk wel eens weer iets anders willen doen, maar wat?” en “hoe pak ik dat aan”? 

  • Wil jij ook eens nadenken over een volgende loopbaanstap?
  • Wil je hierin je eigen koers bepalen?
  • Wil jij eens met een andere collega praten over waar jij nou echt energie van krijgt?  

Loop dan met ons mee op het loopbaanpad!

Aan de hand van prikkelende vragen en foto’s uit de natuur word je uitgedaagd om stil te staan bij vragen als:  waardoor kom in beweging, wat houdt me tegen? Of: ik wil niet weten wat ik later word, ik wil weten wie ik nu ben! 

Het loopbaanpad is een wandelroute van iets meer dan 5 km in de buurt van Spier. Op 17 maart vanaf 10.00 uur staan collega’s van Veiligheidsregio Drenthe klaar om met jullie in kleine groepjes deze inspirerende wandeling te maken. We vertrekken samen vanaf het oefencentrum Wijster naar de Boslounge (vervoer wordt geregeld).

Denk even aan stevige wandelschoenen en comfortabele weerbestendige kleding.


Boslounge.jpg

Oefencentrum

Brandweeropleidingen Noord BV (beter bekend als BON) verzorgt al meer dan vijfendertig jaar brandweeropleidingen voor de gemeentelijke- en bedrijfsbrandweerkorpsen in de drie Noordelijke regio's. We kunnen gerust zeggen dat bijna alle brandweermensen die in Groningen, Friesland en Drenthe hun vak uitoefenen wel één of meerdere opleidingen bij BON hebben gevolgd. BON verzorgt alle brandweeropleidingen tot officiersniveau.

BON is geaccrediteerd duikopleider en verzorgt regionaal en landelijk de opleidingen Brandweer-duiker, Duikploegleider en MAD-A. 

Oefencentrum Noord BV (beter bekend als OCN, of BOC (Brandweer Oefen Centrum)) faciliteert het realistisch oefenen op twee locaties, te weten Zuidbroek en Wijster. Op deze locaties is kunnen alle mogelijke praktijksituaties onder veilige omstandigheden realistisch worden nagebootst. Voor een aantal trainingen is een VR-scenario ontwikkeld. OCN heeft schoon en veilig werken hoog in het vaandel staan. Zo start er geen training zonder een uitgebreide veiligheidsbriefing, is er bij elke realistische oefening een veiligheidsfunctionaris aanwezig en hebben wij bluspakken beschikbaar in alle maten die gehuurd kunnen worden zodat er zo weinig mogelijk transport van vuile kleding plaatsvindt.

Voor het verzorgen van de opleidingen en de oefeningen zet een groot aantal freelance instructeurs zich in. De vakman draagt zijn kennis over aan een collega in opleiding.

Brandweer Nederland
Beide werkmaatschappijen onderhouden een nauwe band met Brandweer Nederland, dat kan ook niet anders: samen staan we sterk!

Daar waar het kan nemen we deel aan pilots, vaardigen we mensen af naar landelijke werkgroepen en zijn we proeftuin voor nieuwe initiatieven. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de bijscholing voor examinatoren en examenvoorzitters op de oefenlocatie in Wijster plaatsvindt.

Welkom!
We heten jullie van harte welkom op ons oefencentrum in Wijster. Er is een uitdagend programma opgezet, met tijd en ruimte voor het netwerken.

Programma Wijster


Natuurbrandoefening

Zaterdagmorgen gaan we naar het Dwingelderveld. We willen jullie de kans geven kennis te maken met (laten) leven in Drenthe. Heidebrand heeft invloed op heideschapen en veel andere levende wezens die hier rondlopen, vliegen en kruipen.

In Ruinen staan mannen en vrouwen klaar om jullie een geweldige ochtend te bezorgen. Jullie gaan:

  • meekijken met een natuurbrandbestrijdingsoefening en hier en daar ook zelf de handen uit de mouwen steken;
  • de inzet van de waterwagens in Drenthe live zien;
  • lekker met water spelen;
  • bosbrandbestrijdingsvoertuigen bekijken;
  • de uitkijktoren beklimmen;
  • de oude en nieuwe schaapskooi bezoeken;
  • schitterende foto’s maken van de omgeving.

In het bezoekerscentrum kun je vervolgens ontdekken wat je gemist hebt. Hier krijg je pas echt een beeld van wat er allemaal onder je voeten kroop en zich voor je ogen afspeelde.

Vergeet je fototoestel en je wandelschoenen niet. En…: GENIET van het GEVOEL! 

3 TS'en op brandende hei - natuurbrand

Delen