International Compressed Air Foam Symposium

In een steeds groter wordend aantal landen over de hele wereld wordt de inzet van drukluchtschuim tijdens diverse soorten brand, omarmd als een meer dan belangrijk blusmedium naast of zelfs in plaats van lagedruk water. De reden hiervan is enerzijds gelegen in de meer dan uitstekende praktijkervaringen door brandweren over de hele wereld met drukluchtschuim. Daarnaast tonen echter ook de hoeveelheid aan internationale onderzoeken, die er tot aan de dag van vandaag plaatsvinden naar onder meer de blussende, maar ook rookgaskoelende eigenschappen van drukluchtschuim aan dat drukluchtschuim een meer dan uitstekende aanvulling, dan wel zelfs vervanger van bestaande blustools van de brandweer is.

Derhalve de hoogste tijd voor een internationaal en vooral onafhankelijk symposium op het gebied van drukluchtschuim onder de naam iCAFS (International Compressed Air Foam Symposium). Het internationale platform om kennis te delen over zaken als internationale wetenschappelijke onderzoeken, normen, de implementatie van drukluchtschuim bij diverse internationale brandweerkorpsen alsmede bijvoorbeeld het belang van training.

Offensieve buiteninzet

Rijk van den Dikkenberg, onderzoeker bij het IFV verzorgt een presentatie over de offensieve buiteninzet: Techniques for the offensive exterior attack in fighting ventilation-controlled structure fires.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de kosten op de website van iCAFS.

International Compressed Air Foam Symposium
Taurusavenue 12
2132 LS Hoofddorp

Delen