Duits-Nederlands brandweercongres tijdens eRIC 2018

Grensoverschrijdende samenwerking NL-DE

Focus op internationale samenwerking en kennisdeling

Naar schatting 300 brandweerfunctionarissen uit Duitsland en Nederland komen op 19 april bijeen voor een vakcongres over grensoverschrijdende samenwerking en kennisdeling. Plaats van handeling: het eRIC beursterrein op Airport Twenthe. 

Het congres maakt onderdeel uit van de eRIC vakbeurs die plaatsvindt op Vliegveld Twenthe in Enschede. Initiatiefnemers en trekkers van het congres zijn het IFV, Brandweer Nederland en Brandweer Bocholt.

Doel

Leidend is in de afspraken over grensoverschrijdende samenwerking: ‘Kennen en gekend worden!’, ‘Köpfe kennen’, goede relaties opbouwen en onderhouden met alle partners die je in de praktijk van grensoverschrijdende samenwerking kan tegenkomen. Voor die kennismaking biedt eRIC 2018 een inspirerend verbindingsplatform in het hulpverleningsdomein. Tegelijk kunnen de congresdeelnemers de gelegenheid benutten om naast hun inhoudelijke programma de laatste stand van techniek en innovatie in hun vakgebied te aanschouwen.

Voor wie?

Veiligheidsprofessionals uit Nederland en Duitsland zoals: brandweerfunctionarissen, politie en medische hulpverleners.

Programma en aanmelden

Voor informatie over het programma en aanmelden volg de updates op de site www.exporic.nl.
Congresdeelnemers hebben vrij toegang tot de vakbeurs op 18-19 april!

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.exporic.nl.

Locatie

Een vakbeurs waar praktijk, kennis en industrie elkaar ontmoeten. Dat is de eRIC-campus in Twente. Mooi ‘centraal gelegen’ voor zowel Nederlandse als Duitse grenspartners. 

Grensoverschrijdende samenwerking NL-DE
Vliegveldweg 345
7524 PJ Enschede

Delen