De brandweerreünie

Uniek in Nederland. We houden een reünie voor oud gedienden van de brandweer! Tijdens eRIC is een speciale ontmoetingsplek ingericht om bij te praten, te groeten én te ontmoeten. Naast (oud-)collega’s sluit ook het Steunpunt Brandweer aan. Zet het in je agenda: 18 en 19 april op Vliegveld Twenthe.

De brandweerreünie vindt plaats tijdens de internationale expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC). De VBV, eRIC en Brandweer Nederland slaan de handen ineen om de reünie voor oud gedienden mogelijk te maken. Deelname is gratis en daarmee heb je toegang tot de gehele beursvloer. Binnen én buiten. Het belooft een bruisend evenement te worden, met mooie activiteiten, demonstraties en lezingen voor alle bloedgroepen in de hulpverlening, dus zeker ook voor de brandweer.
(tekst gaat verder onder de foto's)

De brandweerreünie
Vliegveldweg 345
7524 PJ Enschede

Ontmoet Brandweer Nederland tijdens eRIC

Ben je nieuwsgierig naar andere ontwikkelingen binnen Brandweer Nederland? Zoek ons dan op tijdens eRIC! Wij organiseren de volgende activiteiten:

  • Kom zien en beleven tijdens de GBO-SO Experience
    Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarom werken we samen aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden. Tijdens de GBO-SO Experience zie je alles wat de specialismen kunnen betekenen en hoe daarbij logistieke samenwerking de brandweer ter plaatse ontlast. We laten je op verschillende manieren het vakmanschap beleven!
  • Grensoverschrijdende samenwerking NL-DL
    Breng een bezoekje aan het Internationale vakcongres, waar 300 brandweerfunctionarissen uit Duitsland en Nederland bijeenkomen om kennis en ervaringen uit te wisselen over grensoverschrijdende samenwerking. Alle veiligheidsprofessionals uit Nederland en Duitsland zoals brandweerfunctionarissen, politie en medische hulpverleners zijn van harte welkom. Op dit vakcongres gaat het om ‘kennen en gekend worden’, ‘köpfe kennen’, goede relaties opbouwen en onderhouden met alle partners die je in de praktijk van grensoverschrijdende samenwerking kan tegenkomen.
  • Hoe sterk sta jij in je schoenen?
    Onder deze titel wordt een interactief leerprogramma over terrorismegevolgbestrijding gegeven. Geen demonstratie, maar een ervaringsoefening in een besloten omgeving, waaraan belangstellenden in teamverband kunnen deelnemen.

Delen