Seminar Vliegen met drones

De mogelijkheden van de inzet van drones bij de brandweer zijn oneindig. Zo kunnen ze ons helpen bij het opsporen, monitoren en bestrijden van branden, het opsporen van chemische stoffen of het vinden van drenkelingen. Al langere tijd doet de brandweer met de pilot van de regio’s Midden- en West-Brabant en Twente ervaringen op. Deze kennis en ervaringen worden gebruikt voor het landelijke project Drones van Brandweer Nederland. Met als doel het inrichten van een landelijke vliegorganisatie voor de brandweer.

Wij nodigen je van harte uit om op 8 september deel te nemen aan het Seminar Vliegen met drones. Daar bespreken we de laatste ontwikkelingen over de brandweervliegorganisatie. Ook vertellen onze partners Politie en Defensie over hun ervaringen met onder andere wet- en regelgeving. En spreekt demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, over de ontwikkelingen op het gebied van RPAS. In de middag zijn er diverse demonstraties met drones en is er de mogelijkheid om Troned Training Factory te bezoeken.

Drone

Seminar Vliegen met drones
Oude Vliegveldstraat
Enschede

Programma

10.00 – 10.30 uur

Inloop met koffie / thee

10.30 – 11.00 uur

Welkomstwoord door gastheer Stephan Wevers, regionaal commandant Twente en voorzitter Brandweer Nederland

Inleiding door dagvoorzitter Diemer Kransen, portefeuillehouder ‘Vliegen met drones Brandweer Nederland’

11.00 – 12.00 uur

Hulpdiensten vertellen over hun ervaringen:

  • Politie: over samenwerken en wet en regelgeving
  • Defensie: civiel militaire samenwerking
  • Brandweer: waar staan we nu met onze vliegorganisatie?

12.00 – 12.30 uur

Demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, spreekt over de ontwikkelingen op RPAS-gebied. Aansluitend ondertekenen Brandweer Nederland en partners de intentieverklaring

12.30 – 15.30 uur

Start lunch met middagprogramma

Het middagprogramma start met lunch en ‘static shows’, gevolgd door buitendemonstraties met drones en de mogelijkheid voor een rondleiding op Troned (bij slecht weer zal een alternatief binnenprogramma aangeboden worden)

15.30 – 16.00 uur

Plenaire afsluiting met mogelijkheden tot stellen van vragen en aansluitend napraten met hapje en drankje

Delen