Veiligheidsmuseum PIT

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer!

Ons échte goud: Blusboot Jan van der Heyde II

Tijdens de Nationale Museumweek krijgt de Jan van der Heyde II een vaste plek aan de pier. Deze historische brandblusboot van de Amsterdamse Brandweer is genoemd naar generaal-brandmeester Jan van der Heijden. De blusboot Jan van der Heyde II (1929) is zo stevig gebouwd dat hij sterk ijs kan breken en het hele jaar in actie kan komen. Wist je dat deze brandblusboot ook te zien is in de James Bond film Diamonds are Forever uit 1971?

Ga aan boord van de Jan!

In de museumweek kan je van dinsdag 4 april t/m zondag 9 april van 13:00 tot 15:00 uur aan boord gaan van de blusboot Jan van der Heyde II bij Veiligheidsmuseum PIT. Buiten deze uren kan je de boot bekijken met de nieuwe kijkwijzer van PIT. 

Kijk voor meer informatie op de website pitveiligheid.nl/nationale-museumweek

 

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Schatkaart voor museumkids

Veiligheidsmuseum PIT is een ‘kidsproof’ museum. Dat betekent dat er voor de allerjongste museumbezoeker ook veel te beleven is. Tijdens de Nationale Museumweek ligt er een echte schatkaart met pronkstukken klaar, met grappige spelletjes en een wedstrijd. Als kinderen hun eigen versie van het pronkstuk tekenen, schilderen of plakken maken ze kans op een bijzondere dag naar het museum met de hele klas!

Veiligheidsmuseum PIT

In het Veiligheidsmuseum PIT beleef je de wereld van politie, brandweer en ambulance! Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

PIT-logo.jpg

Delen