3e Landelijk inkoopseminar veiligheidsregio’s

INKOOP IS VAN IEDEREEN EN VAN ALLE TIJDEN!

Van gebruiker tot algemeen directeur: iedereen heeft of krijgt te maken met inkoop. Dat kan zijn als klant, projectleider of opdrachtgever. En het kan gaan om het aanschaffen van brandweerwagens, schoonmaakdiensten of het uitbesteden van complete ICT- systemen. Het inkoopproces raakt alle andere processen en diensten binnen de veiligheidsregio, op alle niveaus.

Goed inkopen vraagt om heel zorgvuldige afstemming. Om een goed en zorgvuldig doorlopen proces. Hoe meer klanten, gebruikers, collega’s en opdrachtgevers kennis hebben van dat proces, hoe beter de inkopers hen kunnen bedienen. Daarom organiseert de Vakgroep Inkoop, samen met de FLIB/het IFV voor het derde achtereenvolgende jaar, een landelijk seminar over inkoop bij de veiligheidsregio’s.

We bieden een afwisselend programma met plenaire sessies, afgewisseld met workshops en presentaties voor facilitair managers, juristen, projectleiders, controllers, facilitair managers, directeuren bedrijfsvoering, contractmanagers, en natuurlijk: de inkopers van de veiligheidsregio’s.

Een inkijkje:

 • We starten de dag met cultuurhistoricus Rob Tieman die ons mee terug voert in de geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden, en de verbinding maakt met ons inkoopvak.
 • Aansluitend kun je verschillende workshops en presentaties volgen over onderwerpen als dynamisch aanbestedingssysteem, actuele jurisprudentie en aanbesteden van werken.
 • De afsluiting van de dag wordt verzorgd door Frans Pannekoek, supply chain manager bij Tony’s Chocolonely. Hoe geven zij invulling aan het volledig duurzaam en slaafvrij produceren van chocolade?
3e Landelijk inkoopseminar veiligheidsregio’s
Kemperbergerweg 783
Arnhem
image001.jpg

Programma

09.30 - 10.00 uur      

Ontvangst met koffie en thee

10.00 - 10:15 uur

Welkomstwoord door Maarten Zijp; dagvoorzitter en voorzitter Vakgroep Inkoop Brandweer Nederland

​10.15 - 11.00 uur      

Inkoop is van alle tijden: Hanzesteden laten de handelsgeest al zien….

Rob Tieman, cultuurhistoricus en cliëntpartner bij Korn Ferry, neemt ons mee terug in de geschiedenis. Hij schetst de ontwikkeling van de Nederlandse Hanzesteden, die van kleine steden groeiden naar grote handelscentra en legt de verbinding naar onze huidige handelsgeest.

​11.00 - 11.30 uur      

​Rondje netwerken (inclusief koffie en thee)

​11.30 - 12.30 uur      

1e workshopronde

​12.30 - 13.30 uur  

Lunch (buffet)

​13.30 - 14.30 uur      

​2e workshopronde

​14.30 - 15.00 uur 

​Rondje netwerken (inclusief koffie en thee)

​15.00 - 15.20 uur 

Het belang van inkoopsamenwerking

Dubbelinterview met John van der Zwan, voorzitter regiegroep Inkoopsamenwerking en Denise Baecklant, accountmanager FLIB

​15.20 - 15.50 uur

Crazy about chocolate, serious about people

60% van de cacao in de wereld komt uit Ghana en Ivoorkust. Als inkoper zou je denken: bijna een monopoliepositie, daar moeten de cacaoboeren van kunnen profiteren. Niets blijkt minder waar: de meeste boeren moeten heel hard werken voor een hongerloontje.
Tony's Chocolonely heeft als missie: Crazy about chocolate, serious about people. Vanaf het inkopen van de cacaobonen in West Afrika tot en met het vormgeven van de chocoladerepen, alles moet bijdragen aan die missie. Hoe pakken zij dat aan? Frans Pannekoek, supply chain manager bij Tony's, laat het ons zien in een interactieve lezing.

​15.50 - 16.00 uur

​Afsluiting door dagvoorzitter

​16.00 - 17.00 uur

​​Netwerkborrel 


De workshops
 • Basisbeginselen Europese aanbestedingen
 • Het inkopen van ICT, mission impossible?
 • Een opstap naar het aanbesteden van werken
 • Vastgoed in eigendom van de regio, wat betekent dat voor inkoop?
 • DAS, het Dynamisch Aankoop Systeem, hoe dynamisch is dat eigenlijk?
 • Actuele jurisprudentie over de meervoudig onderhandse procedure
 • Samenwerken binnen de kaders van de Aanbestedingswet 2016
 • De nieuwe aanbestedingswet
 • Ethisch handelen
 • Klachtenprocedure bij aanbestedingen
 • Aansprakelijkheid en inkoop
 • Projecten managen, hoe doe je dat?
 • Slimmer digitaal (samen)werken.

Delen