Netwerk Nationale Brandpreventieweken

Expertdag Brandpreventieweken

Brandveiligheidsgedrag 65+en onderliggende oorzaken onderzocht

Brandveilig leven van senioren is een speerpunt. Maar wat weten we van hun gedrag rondom brandveiligheid? En welke oorzaken heeft dit? In Limburg (Noord en Zuid) hebben ze dit uitgebreid onderzocht. Op dit moment worden de bevindingen verwerkt en op de expertdag heeft u de primeur. Het onderzoek wordt daar voor het eerst breed gepresenteerd. Zorg dat u daar bij bent.

Nodig uw (potentiële) partnerorganisatie uit

De expertdag is bij uitstek een dag waar u uw (potentiële) samenwerkingspartner kunt enthousiasmeren voor Brandveilig leven projecten voor thuiswonende senioren. Zij zijn ook van harte welkom deze dag mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan zorgpartners, gemeentelijke contacten of seniorenorganisaties. Meld uw partner aan of vraag hem zelf zich aan te melden, zodat wij ook van hun inzichten kunnen leren.

Virtual Reality, Bingo & Whatsapp: 3 ‘gouden’ workshops

Ook dit jaar zijn er drie fantastische Brandveilig Leven projecten genomineerd voor de Gouden Rookmelder. De regio’s zullen hun kennis met u delen in een middagworkshop, waar u met hen kunt  sparren en vragen kunt stellen. De  workshops gaan over een ervaringsproject met toepassing van Virtual Reality, de effectiviteit van Bingo & brandveiligheid en de slimme toepassing van Whatsapp voor Brandveilig Leven. Lees hier over de genomineerden.

Kunnen wij u koppelen aan een collega die u nog niet spreekt?

Dat is de uitdaging die wij op de expertdag aangaan. Natuurlijk zit er in het dagprogramma veel ruimte om zelf op uw collega’s af te stappen. Maar zeg nu zelf, dat zijn meestal de collega’s die u al kent. Wij vinden het leuk u te koppelen aan die collega die u nog niet (zo goed) kent en ook met hem/haar kennis uit te wisselen. Wij organiseren  een korte speeddate waar u hopelijk verrassende ideeën opdoet.

Verwarde personen en brandveiligheid

Bij brandmeldingen treft de brandweer op de locatie regelmatig personen aan die een verwarde indruk maken. Reden voor Brandweer Nederland om de Brandweeracademie en de Brandwonden Stichting te vragen onderzoek te doen naar brandveiligheid en verwarde personen. In het eerste deel is onderzocht welke mensen je onder het begrip verwarde personen kunt brengen en mogelijk een brandrisico met zich meebrengen. Op de expertdag nemen de onderzoekers u mee in de kennis die hierin is opgedaan en het praktische vervolg.

Leren van de praktijk: branden in seniorencomplexen

Wat kunnen we leren als we 77 branden in seniorencomplexen onderzoeken? Deze casuïstiek laat zien wat er in de praktijk gebeurt bij brand in deze complexen en met deze doelgroep. Bij de middagworkshop van Clemon Tonnaer nemen wij  u mee in de cases, de bevindingen en de uitdagingen voor de toekomst.

 

Expertdag Brandpreventieweken
Kemperbergerweg 783
6816 RW Arnhem
Gouden-Rookmelder-1920x1080.jpg

Programma en aanmelden

Op de website van het Netwerk Nationale Brandpreventieweken vind je het hele programma. Hier kun je je ook aanmelden voor de expertdag.

Brandpreventieweken

Het doel van de brandpreventieweken is voorlichting geven over brandveiligheid en –preventie, zowel rechtstreeks als via de brandweerkorpsen.

Delen