Nationale herdenking

Het herdenken van omgekomen brandweermensen is belangrijk. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en -vrouw niet zonder risico's is. Ook op de directe omgeving heeft dit invloed. Het geeft onzekerheid, vragen en ook gevoelens van angst. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken.

Jaarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking voor genodigden plaats, bij het monument in Schaarsbergen. Op zaterdag 16 juni 2012 vond de eerste herdenking, en daarmee de onthulling van het monument, plaats.

De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en te verwerken.

Social media

Iedere derde zaterdag in juni staan we stil bij onze brandweercollega's die omkwamen tijdens de uitoefening van het vak. Wil jij hen ook herdenken? Vervang dan op die zaterdag je profielfoto door het zwarte brandweerlogo. #Brandweerherdenking

ZWARTE-LOGO_vrijstaand_klein.png
Brandweermonument-Herdenking-2015.jpg

Delen