Programma

Benieuwd hoe we je dit jaar gaan inspireren? Twee dagen lang bepaal je op de dag zelf waar jij je kennis en inspiratie opdoet. Laat je inspireren door je eigen collega’s, zowel uit eigen land als daarbuiten. Zo vertellen collega’s over de gasexplosie in Den Haag, je komt erachter welke eerste indruk jij maakt, leert over broeibranden, de uitvoeringsagenda en nog veel meer.

Naast het plenaire programma en de deelsessies kun je ook het inspiratieplein bezoeken! Daar delen regio’s en sponsoren waar ze trots op zijn.

Programmadetails

Bekijk ook het programma met tijden en locaties.

Plenair

Deelsessies

Plenair

 

Briljante mislukkingen

In Nederland delen we liever onze succesverhalen dan onze leermomenten. En dat is zonde. Paul Iske vertelt donderdagochtend hoe we kunnen leren van briljante mislukkingen. Want eigenlijk is dat niets anders dan een goed voorbereide poging om iets te realiseren, maar dan met een andere uitkomst! (foto: ©Speakers Academy-Walter Kallenbach)

Amerikaanse brandweerman Feike gooide het roer om

Nadat Feike zijn zoontjes verloor in een huisbrand, besloot hij om zijn kinderen te eren door brandweerman te worden. Op vrijdagochtend deelt Feike zijn ervaringen met PTSS en zijn brandwonden en als brandweerman. Maar ook over hoe je ondanks tegenslagen toch psychologisch weerbaar kunt zijn.

 

Brandweerwerk is topsport

Presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, samenwerken en het leveren van topprestaties. Het is een kleine greep uit de mentale aspecten waar we bij de brandweer mee te maken hebben. Of het nou voor, tijdens of na een incident is, sommige momenten kunnen grote impact hebben. In navolging op het aangrijpende verhaal van Feike van Dijk, gaat sportpsycholoog Rico Schuijers verder over de gevolgen van incidenten met impact. Want hoe je het ook wendt of keert, werken bij de brandweer is een stressberoep waarbij je op een bepaald moment een topprestatie moet leveren.


Deelsessies

 

Dekkingsplan: er hoort een verhaal bij!

De repressieve dekking in jouw regio of verzorgingsgebied wordt op basis van gebieden inzichtelijk gemaakt. Maar hoe dan? Wat is anders? En hoe werkt dit dan? Je gaat bij deze deelsessie zelf aan de slag. Je verzamelt alle relevante informatie van een eigen gebied, legt deze onder de loep en beoordeelt de brandweerzorg. Hierdoor krijg je een beeld van de werkwijze voor gebiedsgerichte opkomsttijden.


Vrijwilligheid en vrijwilligerswerk

Welke ontwikkelingen zijn van invloed op vrijwilligheid en hoe ontwikkelt de brandweer zich daarin? Fred Heerink neemt je mee in de actualiteit van het programma vrijwilligheid. We kijken daarbij ook buiten de deur. Hoe gaan andere organisaties in binnen en buitenland om met vrijwilligheid en vrijwilligerswerk? En wat kan de brandweer daarvan leren?
Laat je inspireren door hoogleraar Volunteering Lucas Meijs (Erasmus University).


De psychologische gereedschapskist

Feike van Dijk, Lander Wyoming USA, deelt verschillende strategieën die gebruikt worden bij de brandweer in Amerika en Canada om PTSS, compassie vermoeidheid en andere psychologische aandoeningen te benaderen.


Zoek je vooroordelen!

Snel een situatie lezen en beoordelen is een onmisbare vaardigheid bij de brandweer, want elke seconde telt! Operationeel trainen we om een goed gevulde scenario-rugzak te ontwikkelen, waardoor we veel beslissingen automatisch nemen. Uitdagend is wel om, als deze vaardigheid sterker wordt, te waken voor té snelle oordelen. Voor je het weet dénkt jouw brein iets te hebben waargenomen, wat misschien toch niet zo is. Vooroordelen, die we állemaal ongemerkt hebben, zijn een risico. Voor ons operationeel optreden én onze omgang met (toekomstige) medewerkers.

In deze deelsessie ga je zelf met elkaar en Annelies Engelenburg en Siham Ammal van Veiligheidsregio Haaglanden aan de slag. Ontdek de vooroordelen die jij hebt zonder het te weten. Verken de gevolgen daarvan in je werk. En zoom in het bijzonder in op de betekenis hiervan voor jouw rol als leidinggevende, leerwerkplekbegeleider of recruiter van nieuw talent.


Bas (Brandbestrijding Als Specialisme)

Veiligheidsregio Haaglanden ontwikkelt op dit het nieuwe specialisme BAS. Dit specialisme vormt een verbindende schakel tussen de koude en warme organisatie door bundeling van kennis en ervaring, brandonderzoek, vakbekwaamheid en beleid. Het team over de expertise en middelen die een reguliere basiseenheid (schil 1) niet heeft tijdens een brandinzet. Denk aan een blusrobot en een Coldcutter, Fognails drones en overige materialen. Daarnaast wordt ook geïnvesteerd op het gebied van de kennis over brandverloop. Een effectievere brandbestrijding kan leiden tot een verhoogd maatschappelijk rendement. Daarnaast draagt het bij aan een hogere mate van eigen veiligheid, versterking van de basis en kennisontwikkeling in de organisatie.

In de Visie Brandweer 2020 (2015), Programmaplan Vernieuwde Repressie (2014) en de Visie Brandbestrijding (2013) is de wens tot specialiseren binnen de brandweer op het gebied van brandbestrijding uitgesproken.


Breek je brein!

Tijdens het brandweerevent komen brandweercollega’s uit het hele land bijeen om te leren, kennis uit te wisselen en geïnspireerd te worden. Dit jaar draaien we de rollen om. De kennis die bij iedereen aanwezig is, zetten we in om met elkaar nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken en om na te denken over problemen waar wij dagelijks tegenaan lopen.

We dagen je uit om te komen tot concrete nieuwe ideeën of producten. En het leukste is: het tofste, leukste, meest creatieve idee wordt beloond met een startkapitaal van €10.000 om dit ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren! Heb jij nu al zelf al een onderwerp waar je met elkaar over na wilt denken? Mail dan je idee.


Is er toekomst voor de 24-uursdienst als organisatievorm??

De Brandweeracademie van het IFV heeft een inventarisatie gemaakt van de organisatievormen en (voorgenomen) veranderingen bij de repressieve beroepsbrandweer. De inventarisatie, beschreven in het rapport De beroepsbrandweer: organisatievormen, geeft inzichten die raken aan diverse dossiers. Het valt op hoe ingewikkeld de repressieve brandweerorganisaties in elkaar zitten. Draaien aan één knop heeft onmiddellijk gevolgen voor andere omstandigheden. Regio's maken in het draaien aan die verschillende knoppen allemaal hun eigen keuzes, mede afhankelijk van de instemming van bestuur en visies van individuele leidinggevenden. Het invoeren van innovaties komt daarmee ook aan op durf en draagvlak. Wijzigingen lijken daarom altijd óók een cultuuromslag te betekenen. Regio's verschillen onderling sterk, daardoor zijn sommige innovaties in organisatievorm niet voor alle regio's geschikt. Er is niet zoiets als one size fits all. Aan de hand van de resultaten van deze inventarisatie wordt onder leiding van onderzoekers Ron Berkhout en Karin Dangermond in deze deelsessie gediscussieerd over de toekomstbestendigheid van het basismodel van de 24-uursdienst.


Brandweerman in nood

Hulpverlening is niet alledaags. We staan vooraan, op de eerste lijn. En dan kun je maar beter stevig in je schoenen staan. Brandweerman In Nood (BIN) wil de veiligheid van iedere brandweerman en -vrouw in Nederland én België die op die frontlinie werkt verhogen. Dat doen we door alle gegevens van ongevallen te verzamelen en deze om te zetten naar leermomenten. En die delen we, nationaal en internationaal zodat iedere brandweercollega hiervan kan leren en zo sterker én veiliger wordt. Benieuwd hoe BIN voor jou en voor je collega’s het verschil kan maken? Kom dan naar deze deelsessie!


Verder komen met de basisprincipes!

In april vorig jaar presenteerde de brandweeracademie de ‘Hernieuwde kijk op brandbestrijding’. Vanaf juni van dit jaar noemen we dit: ‘Basisprincipes voor brandbestrijding’. Vijf regio’s hebben samen met de brandweeracademie de krachten gebundeld en hebben een landelijke website ontwikkeld om best practices te delen. Samen bouwen we aan een online platform waarop iedereen informatie kan halen én brengen, die bijdraagt aan het bekend maken van de basisprincipes voor brandbestrijding. Tijdens dit congres lanceren wij de website. In deze deelsessie laten we zien wat deze website voor jou kan betekenen. Maar ook wat jij voor de website kunt betekenen!


Ik heb een oogje op jou

Voor de medewerkers van het NSO (Netherlands Space Office, de ruimtevaart organisatie van Nederland) en ingewijden uit de ruimtevaartindustrie vormen veiligheid en ruimtevaart een volstrekt logische combinatie. Immers: satellieten houden onze aarde continu in de gaten in allerlei golflengtes en produceren waardevolle gegevens voor militairen, politieagenten, brandweerlieden en vele anderen die werken aan onze veiligheid. Het programma Natuurbrandbeheersing gebruikt al satellietdata voor hun innovatieve modellen voor het voorspellen van natuurbrandverspreiding en het early warning systeem, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. NSO neemt je mee naar de ruimte; wat kunnen we vanuit daar allemaal zien en wat kunnen deze beelden nog meer? Ontdek het tijdens deze sessie.


Echte branden om van te leren 

Wat is er leuker dan samen met collega’s te leren van echte branden en dat met elkaar te delen? In deze deelsessie kan dat! Met collega’s van de Brandweeracademie als deelsessieleider en collega’s uit het land leggen we JOUW recente brand naast de Basisprincipes voor brandbestrijding (de hernieuwde kijk op brandbestrijding is inmiddels herdoopt tot Basisprincipes). Daarvoor hoef je slechts een tijdlijn, een plattegrond en wat foto’s en filmpjes, én natuurlijk jouw verhaal mee te nemen!


Veilige energietransitie: vol (op) koers!

De inleiders uit brandweer Nederland, de industrie en het IFV praten je bij over de gerealiseerde voortgang/producten en ontwikkelingen binnen brandweer NL en het IFV op het gebied van energietransitie. Het gaat hierbij onder meer over het koersdocument Veilige Energietransitie Brw NL, de LNG hulpregeling, aandachtskaarten waterstof incidentbestrijding en het beslisschema Electrische voertuigen. Tegelijkertijd maken we ruimte voor het inventariseren van jouw behoeften, zodat we daar in 2020 weer op terug kunnen komen.

Kortom: ….volop energie en koers in deze deelsessie


Van delen wordt het veilig(er)

De brandweer is er om de leefomgeving veiliger te maken en in geval van nood, de situatie te stabiliseren zodat het weer veilig wordt. Toch vinden er tijdens repressieve of andersoortige werkzaamheden soms incidenten plaats met letsel en/of schade voor onze eigen mensen als gevolg. Is er sprake van toeval? Wat de reden ook is, incidenten zijn bronnen voor verbetering.

In deze deelsessie, maak je eerst kennis met een collega waarbij het een keer mis ging. Zijn verhaal gebruiken we om verder in onze ongevalsregistratie te duiken. Doel is om van alle ongevallen te kunnen leren.


Levende mensen onder het puin... toch niet hier?!

In deze deelsessie neemt Lucien Groenewegen, Directeur Brandweerzorg en Hoofdofficier van Dienst bij de Veiligheidsregio Haaglanden je mee naar 27 januari 2019. Op die dag stortte een woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag ineen en lagen er levende mensen onder het puin. Lucien vertelt voor welke moeilijkheden en dilemma’s hij heeft gestaan en welke keuzes er uiteindelijk toe hebben geleid om iedereen levend onder het puin weg te halen. Want moeilijk was het zeker. Benieuwd hoe Lucien in zijn rol als Hoofdofficier van Dienst heeft gehandeld, voor welke dilemma’s en keuzes hij heeft gestaan? Kom dan naar deze inspirerende deelsessie! 


Uniek H2 project in de bebouwde omgeving. Kans of risico...

Hoe kunnen we de veiligheid borgen met de energietransitie die op dit moment gaande is. Waar lopen we tegen aan met ons advies en hoe kunnen wij ons hierop voorbereiden. Een concreet voorbeeld hiervan is de 'Waterstofwoonwijk', 100% waterstof CV-ketels die woningen zullen verwarmen. De zoektocht is begonnen naar hoe je dit veilig en verantwoord doet !


Ontdek de chemie van samenwerken (GBO-SO)

Incidenten met gevaarlijke stoffen komen wellicht niet vaak voor, maar de impact kan enorm zijn. Daarom ontwikkelt het specialisme IBGS een landelijke voorziening, vanuit het programma GBO-SO, om zo goed mogelijk op dit soort situaties voorbereid te zijn. Hoe los je dilemma's en vragen op als je in het actiecentrum tijdens een GRIP-incident gebrieft wordt door de Algemeen Commandant Brandweer? Pak je rol en ga aan de slag in ons actiecentrum tijdens de deelsessie IBGS.


Kun jij een scheepsincident managen?

De maritieme sector verandert. De scheepvaart neemt toe, de schepen worden groter, brandstoffen veranderen en de eerste ideeën over onbemande schepen zijn er. Maar is de brandweer hierop ingespeeld? De centrale vraag die tijdens deze sessie centraal staat is of jij in staat bent om een complex scheepsincident te managen?


Aandacht voor je veerkracht

Waarom is aandacht voor veerkracht belangrijk en hoe zit het met de aandacht voor je eigen veerkracht? Tijdens deze deelsessie nemen we je mee in de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, veerkracht en copingstijlen en vertellen we iets over het 5-jarige onderzoek over dit thema. Je wordt aan het denken gezet over verschillende aspecten van veerkracht. Zo willen we zorgen voor ontmoeting, uitwisseling, dynamiek en aandacht voor veerkracht!


Help, ik heb stress

Stress heeft invloed op je brein, maar wat gebeurt er dan precies? Je leert meer over de manier waarop je stress kunt herkennen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen.


Bouwstenen fysieke veiligheid voor het Omgevingsplan

Fysieke veiligheid is onlosmakelijk verbonden met een gezonde en veilige leefomgeving. Dit is het uitgangspunt van de Omgevingswet waar Veiligheidsregio’s zich op moeten voorbereiden. Vanuit lokaal maatwerk zal iedere Veiligheidsregio haar belangen op fysieke veiligheid moeten borgen. Maar wat zijn die belangen? Wat houdt fysieke veiligheid onder de omgevingswet eigenlijk in? Landelijk zijn we bouwstenen aan het ontwikkelen die door de regio’s gebruikt kunnen worden. In deze sessie nemen we je mee in de wereld van de plannenmakerij.


Ervaar de effecten van bluswater op elektriciteit

Tijdens deze deelsessie verrichten we samen met jou metingen bij de inzet van een gebonden straal en een sproeistraal. We gebruiken daarvoor een klein model. De resultaten maken we zichtbaar in een grafiek. Je ontdekt wat de risico’s zijn van elektriciteit opgewekt door zonnepanelen en hoeveel elektrische energie een beperkte string zonnepanelen oplevert. De resultaten van de blusactie vertalen we gezamenlijk naar een brand met zonnepanelen. Zo onderzoeken we ervaringsgewijs wat de oorzaken zijn van brand bij zonnepanelen.


Gedragsverandering bij de Brandweer, makkelijker of moeilijker dan je denkt?

Ondanks beschikbare kennis en bewustzijn over de gevolgen van onveilig gedrag, gedragen we ons daar vaak niet naar. Dit lijkt irrationeel, maar is heel goed te verklaren als je goed kijkt naar de fundamentele drijfveren die ons gedrag sturen. Bijvoorbeeld naar wat een persoon weerhoudt om zich veilig te gedragen. Wat drijft deze persoon zich juist wél veilig te gedragen. En hoe is onze omgeving van invloed op onveilig gedrag?

In deze deelsessie gaan we aan de slag met onveilig gedrag van brandweerlieden. We geven een spoedcursus gedragsverandering, waarin je zelf actief aan de slag gaat met een gedragsinterventie. Clemens Kamp (Brandweer Midden- en West Brabant) neemt je mee in een actuele gedragscasus van de Brandweer. En gedragsexpert Bob van Dam, van Dijksterhuis en van Baaren (D&B), reikt je op basis van een analyse een werkwijze aan om op basis hiervan effectief gedragstechnieken in te zetten.


Zweetdruppels door (in)spanning of door je CBRN uitrusting?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van wegwerp materiaal als we moeten reageren op chemische en gevaarlijke biologische incidenten. Helaas is dit warm, benauwd, slecht passend en ongemakkelijk. Je draagt het omdat het moet en je de bescherming nodig hebt... máár er is een andere optie!

LION biedt first responders geavanceerde bescherming tegen enkele van ’s werelds ergste chemische en biologische bedreigingen, op een comfortabele manier. Meer weten over deze innovatie? Kom dan naar onze deelsessie!


Rijker dan je denkt

Grote veranderingen beginnen met kleine stappen richting je doel. In deze interactieve game ervaar je welke voordelen LEAN je organisatie kan bieden. Meer rust en ruimte zonder extra capaciteit. Medewerkers krijgen de mogelijkheid het maximale uit zichzelf te halen. Met de focus op de klant en de omgeving. Handig met de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor de deur. Niet te missen!


Mentale Energie: bronnen en lekken

Het brandweerwerk levert je energie op, anders zou je er niet mee begonnen zijn, of meer doorgegaan zijn. Het kan ook energie kosten omdat er omstandigheden of situaties zijn waarin je op de proef wordt gesteld, of waarbij niet of weinig aan noodzakelijke randvoorwaarden wordt voldaan. De invloed van je mentale kracht is groot op het managen van je mentale energie. Aan de hand van voorbeelden uit de topsport, politie en defensie, en de Brandweer zal in de interactieve lezing uitgelegd worden hoe mentale kracht je daarbij kan helpen.


Welke eerste indruk maak jij?

Presenteren en een verbinding aangaan zijn de belangrijkste onderdelen van een goede relatie met je klant. Jezelf presenteren doe je altijd en overal. Tijdens een speech voor een grote zaal, als leidinggevende ten opzichte van je team, als verkoper bij je klant, als collega’s bij het koffiezetapparaat, aan de lijn bij het hockeyveld of op een verjaardag. Welke eerste indruk maak jij? En is dat wel zo effectief? Hoe wil je overkomen? Hoe ga je de verbinding aan met je team, klant of het bedrijf waar je voor werkt. Hoe kan jij als inhoudelijk expert je klant bereiken terwijl hij geen kennis heeft van jouw product. Sprekers kunnen publiek inspireren of mensen in slaap sussen. Als ervaringsdeskundige neemt Esther je mee in wat werkt en wat niet werkt. Je krijgt hands on tips en komt zelf in beweging.


Brandweer 360: Heeft de brandweer nog een toekomst? Speel de game!

Hoe zorgen we voor toekomstgerichte brandweerzorg? Bij brandweer 360 proberen we wat wel werkt met verschillende experimenten zoals de Brandweerassistent, de dubbelprofessional, risicogerichte brandweerzorg en de wijkbrandweer. Brandweer 360 is onze reactie op maatschappelijke trends en ontwikkelingen die we op onze brandweerorganisatie af zien komen, zoals de vergrijzing van onze inwoners en brandweermensen, de trek van platteland naar de stad, nieuwe technologie en individualisering. De tijd draaien we niet terug, we kunnen wel proberen wat wel werkt en leren hoe we beter worden in het voorkomen van brand en ongevallen. Kortom tijd voor een frisse blik!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het Brandweer 360 game. Deze game draait het om een fictief maar reëel gebied met herkenbare dilemma’s waarvoor oplossingen hard nodig zijn. Eerder speelden we de Brandweer 360 game met onze burgemeesters, postcommandanten en medewerkers van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord met mooie inzichten en resultaten. Een van de reacties was 'Heel mooi spel. Maakt duidelijk wat de problematiek is.’


Speel het omgevingsspel

‘De omgevingswet is van ons allemaal’. Dat ervaar je tijdens het spelen van het omgevingsspel. Het maakt duidelijk wat de invoering van de nieuwe omgevingswet voor het werken in het fysieke domein betekent. Aan de hand van concrete cases en speelse opdrachten onderzoeken teams met elkaar de implicaties van deze wet zodat deze 'levend' wordt in kennis, maar vooral ook in gedrag en houding. Met een accent op verbinden, ondernemen en inspireren richt het spel zich op de wijzen waarop de veiligheidsregio, gemeenten, burgers meer in gezamenlijkheid werken aan het ontwikkelen van initiatieven. Wat levert het op? Elkaar vanuit verschillende achtergronden en posities ontmoeten in het nieuwe werken met en voor je omgeving. Aan de hand van herkenbare cases leren en uitwisselen over de implicaties van de nieuwe omgevingswet. Net als in de praktijk kom je elkaar hier tegen op het speelveld van belangen, initiatieven en ambities!


Social media en de impact tijdens en na een incident

Steeds vaker wordt het handelen van hulpverleners en hun organisaties uitgebreid belicht via (sociale) media. De lange nasleep die dit veroorzaakt kan een grote impact hebben op de betrokken hulpverleners, soms nog meer dan het incident zelf. Organisaties vervullen een belangrijke rol in het ondersteunen van medewerkers in het omgaan met een dergelijke nasleep, maar vinden het vaak lastig dit vorm te geven. Want hoe ga je als organisatie om met kritiek terwijl onderzoeken nog lopen? Wat kan je zeggen en wat niet? Bovendien brengt sociale media weer een hele andere dynamiek met zich mee waar je als organisatie en als hulpverlener op moet inspelen. Toch heeft alles wat je als organisatie doet tijdens de nasleep van een incident direct en indirect impact op de betrokken hulpverleners. Er wordt stilgestaan bij waarom hulpverlenende organisaties vaker te maken krijgen met dit soort gebeurtenissen, wat je kan doen en hoe je zo goed mogelijk voor het eigen personeel kan zorgen.

Jurriaan Jacobs is adviseur bij Stichting Impact, het nationaal kenniscentrum psychosociale hulpverlening bij rampen en crisis. Daarnaast promoveert hij aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp interprofessionele samenwerking in de nafase van rampen. Daarnaast werkt hij als manschap bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.


Escaperoom Diversiteit

Teamwork, daar draait het om bij de brandweer. Iedere dag weer rukken we in teams uit om mens en dier te helpen. Onder vaak grote tijdsdruk lossen we problemen op. Waarbij een leven kan afhangen van het optreden van het team. Hoe belangrijk is het dan dat deze teams vakbekwaam, kundig, creatief en efficiënt werken? Van levensbelang! Met zoveel mogelijk verschillende talenten, eigenschappen en competenties in een team, kun je de meest complexe problemen oplossen. Hier blijkt de kracht van het verschil. De Escaperoom Diversiteit is het middel om bewust te worden van het belang van teamwork. Om verschillende talenten te herkennen in het team. Het maakt zichtbaar waar de kracht van het team zit, maar ook waarin een team zich nog kan verbeteren. Tijdens het Brandweerevent krijgen twee teams de kans om de escaperoom te spelen.
Let op: er kunnen maximaal vijf personen per sessie deelnemen aan de Escaperoom.


Kwalitijd ≠ tijd

Als elke seconde zou moeten tellen…
De wereld om ons heen verandert continu. De maatschappij stelt wisselende en nieuwe eisen aan organisaties. Óók aan de brandweer. De brandweer verandert daarom mee.
De inzet van de brandweerprofessional op straat is zeker dynamisch te noemen. Geen probleem te gek, of de brandweer heeft er wel een oplossing voor: “elke brand gaat uit”. Deze presentatie gaat dan ook niet over dit meest in het oog springende deel van onze organisatie, maar over de wereld die daarachter schuilgaat: de voornamelijk logistieke processen die het werk van de repressieve dienst mogelijk maken. Hoe we deze zo optimaal en flexibel mogelijk in kunnen richten.

Rob van der Mei (Centrum Wiskunde en Informatica, Vrije Universiteit Amsterdam) en Guido Legemaate (Brandweer Amsterdam-Amstelland) praten je tijdens sessie bij over de laatste stand van zaken met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek op dit gebied, zowel bij de brandweer als ook de ambulancedienst. Aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk wordt duidelijk dat dynamische brandweerzorg meer is dan het alarmeren van het dichtstbijzijnde voertuig en dat er voldoende mogelijkheden zijn om door te groeien van een voornamelijk reactieve- naar een proactieve organisatie.


Fit voor actie

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie, teamwork en inspiratie. Sport houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat zie je terug bij de Brandweersportbond. Veel brandweercollega's nemen deel aan grote evenementen zoals bijvoorbeeld de World Police and Fire Games (WPFG), World Firefighters Games (WFG) NK's, obstacle runs enz. In 2021 komt het grootste breedtesport evenement ter wereld zelfs voor het eerst naar Nederland! Rotterdam heeft de eer om de WPFG in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. Ook jij kunt aan dit grote evenement! Nieuwsgierig? Laat je tijdens deze deelsessie inspireren door Gert Jacobs. Hij gaat in gesprek met brandweercollega’s die dit jaar mee hebben gedaan aan de WPFG in Chengdu en maar liefst 16 medailles wisten te behalen!


Beleef de World Police & Firegame in de Experience

Op de Experience speel je de Ultimate Fire Fighter competitie, een populair onderdeel van de World Police & Fire Games die in 2021 in Rotterdam plaatsvinden. Je legt zo snel mogelijk een parcours af dat allerlei onderdelen omvat die gelinkt zijn aan werkzaamheden van Brandweer, Politie, Douane en Dienst Justitiële Inrichtingen. Zo kun je ervaren hoe het is om mee te doen aan de World Police & Fire Games. Kom op donderdag tussen 11.30 en 17.00 uur of op vrijdag tussen 11.00 en 15.00 naar buiten naar de Experience en zet ‘m op!

Delen