Veilige activiteiten in/om huis


Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Toch is het verstandig om je goed voor te bereiden, want zelfs een kleine brand kan al veel schade aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken. Lees hier alles over brandveiligheid in en om uw huis.

Feestversiering
Slingers, vlaggetjes, lampjes en andere versieringen bepalen hoe snel een brand om zich heen grijpt. Het is daarom belangrijk dat versieringen moeilijk ontvlambaar zijn.

Brandveilig klussen
Jaarlijks gebeuren er vele duizenden ongelukken tijdens het klussen. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Lees hier meer over brandveilig klussen.

Veilig barbecueën
Heerlijk: bij mooi weer met z’n allen in de tuin of bij de tent of caravan barbecueën. Maar wat doe je als de brandende barbecue omvalt of er een grote vlam ontstaat? Lees voordat je aan de slag gaat onze tips over veilig barbecueën.

Wensballonnen
Een wensballon ziet er mooi uit, maar het oplaten brengt ook risico’s met zich mee. Met onze tips kun je het risico op brand verkleinen.

Consumentenvuurwerk
...................

Kachel en schoorsteen
Jaarlijks zijn er in ons land meer dan tweeduizend schoorsteenbranden. Lees hier wat je kunt doen om de kans op een schoorsteenbrand te verkleinen.

Een windvlaag blies mijn wensballon op het balkon van de buren.

  • C. van der Vechte C. van der Vechte

Een brandveilig feest

Lees in onze folder hoe je een brandveilig feest kunt opzetten.
Wij gebruiken cookies