NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

Wanneer NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

Elk jaar verzendt de overheid op de eerste maandag in juni en december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht. Zo weet je hoe NL-Alert op je mobiel klinkt en eruit ziet. Op de website van NL-Alert lees je wanneer de overheid het eerstvolgende NL-Alert controlebericht verzendt.

NL-Alert op je mobiel

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luide en doordringende alarmtoon horen.

NL-Alert op je mobiel maakt gebruik van cell broadcast. Dit is een techniek die óók werkt als het netwerk overbelast is. Cell broadcast is gratis en anoniem: je hoeft je niet aan te melden en je nummer blijft onbekend.

NL-Alert op digitale reisinformatieschermen en reclameschermen

NL-Alert is te zien op steeds meer digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen. Zodra een NL-Alert uitgaat, stuurt de overheid het bericht naar de digitale reisinformatieschermen en digitale reclameschermen.

Vragen? Ga naar www.nl-alert.nl

NL Alert Mobiele Telefoon Algemeen Bericht

NL-Alert is hét alarmmiddel in Nederland. Hoe meer mensen een NL-Alert bereikt, hoe beter.

  • Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad
  • 06 oktober 2020 06 oktober 2020

Delen